Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ!


1. ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ
Η βάση είναι για το μανικιούρ ότι το primer για το make up. Προετοιμάζει την επιφάνεια του νυχιού για να δεχθεί την πρώτη στρώση βερνικιού και το προστατεύει από τους λεκέδες. Το νύχι σας περιέχει από φυσικού του έλαια που αποτρέπουν την προσκόλληση του βερνικιού. Θα πρέπει πάντα λοιπόν να θωρακίζετε τα έλαια με μία βάση. Και ως επιπλέον όφελος, το βερνίκι σας θα διαρκεί περισσότερο.

2. ΛΙΜΑΡΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ
Καθώς η άκρη του νυχιού σας είναι το γηραιότερο, πιο εύθραυστο σημείο, το να το λιμάρετε μπρος πίσω μπορεί να διαλύσει, να ξεφλουδίσει ή να σπάσει το νύχι σας. Δοκιμάστε το εξής: λιμάρετε τη μία εξωτερική γωνία του νυχιού σας και τραβήξτε τη λίμα κατά μήκος της άκρης προς μια κατεύθυνση και σταματήστε στη μέση. Επαναλάβετε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έπειτα αλλάξτε πλευρά.


3. ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ ΣΑΣ
Το να καθαρίζετε μικρά κομματάκια δέρματος γύρω από τα νύχια σας είναι ΟΚ. Εάν όμως υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κόβετε ποτέ είναι τα πετσάκια (η λεπτή, ευαίσθητη επιδερμίδα που υπάρχει στη βάση των νυχιών σας). Τα πετσάκια είναι τα προστατευτικά φράγματα που κρατούν μακριά τα βακτήρια οπότε το να τα σπρώχνετε προς τα πίσω είναι το περισσότερο που μπορείτε να τους κάνετε.
Για να διατηρήστε τα πετσάκια σας υγιή, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ενυδατική ειδική κρέμα. Όταν τα πετσάκια ξηραίνονται, σπάνε, κάτι το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Να έχετε μια κρέμα για τα πετσάκια στο γραφείο ή στο κομοδίνο σας και να τα ενυδατώνετε όποτε τα νιώθετε ξηρά.
4. ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
Οι λεπτές, λίγες, στρώσεις βερνικιού είναι το κλειδί για ένα μανικιούρ με διάρκεια. Εάν τις κάνετε πολύ παχιές θα ξεφτίσουν, θα μουτζουρωθούν ή θα σπάσουν πολύ πιο εύκολα. Δυο στρώσεις βερνικιού είναι ο χρυσός κανόνας!

 

5. ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ
Τα μανικιούρ σας έχουν την τάση να ξεφτίζουν στην άκρη των νυχιών; Δεν είστε οι μόνες! Όμως το να περνάτε το διαφανές βερνίκι για να σταθεροποιήσετε το μανικιούρ σας δεν αρκεί εάν δεν σφραγίσετε την άκρη για επιπλέον προστασία. Κάντε λοιπόν το εξής: αφού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση βερνικιού, χρησιμοποιήστε την άκρη του πινέλου και περάστε τη μπρος πίσω κατά μήκος της άκρης του νυχιού. Κάντε το ίδιο και με τις επόμενες στρώσεις και με το διαφανές βερνίκι. Επαναλάβετε την εφαρμογή του διαφανούς βερνικιού δυο ή τρεις ημέρες μετά για μεγαλύτερη διάρκεια!

 Πηγή: www.gr.oriflame.com