Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Απλά Υπέροχη! Πως να περιποιήστε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε...!

Κοιμηθήκατε καλά; Δείτε πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας
© Fotolia #100512377

  • Θέλετε μεταξένια μαλλιά με υγιή λάμψη; Πλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας σε μία νύχτα, ενώ κοιμάστε. Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες συμβουλές και μυστικά, για να φροντίζετε τα μαλλιά σας, ενώ κοιμάστε: από χτενίσματα για τον ύπνο, μέχρι το κατάλληλο είδος μαξιλαροθήκης

    Ποιο είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο στο νεσεσέρ με τα μυστικά μας; Μα φυσικά ένας αναζωογονητικός ύπνος! Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ένας ξεκούραστος ύπνος μας κρατάει υγιείς, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ενώ, παράλληλα, μας ομορφαίνει! Κατά τη διάρκεια του ύπνου (ιδανικά από επτά έως εννιά ώρες), το σώμα μας αναζωογονείται και τα κύτταρά μας ανανεώνονται. Το αποτέλεσμα: μια φρέσκια, ροδαλή επιδερμίδα, χωρίς λεπτές γραμμές και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Όπως ακριβώς και η επιδερμίδα, έτσι και τα μαλλιά απολαμβάνουν τα οφέλη του ύπνου. Όταν το σώμα μας είναι υγιές και ξεκούραστο, τα μαλλιά μας μακραίνουν εύκολα και εκπέμπουν μια υγιή λάμψη.
    Αν θέλετε να περιποιηθείτε ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας, μπορείτε να τους χαρίσετε επιπλέον φροντίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ώρα για ύπνο! Σας παρουσιάζουμε μερικά ακόμη μυστικά:
  • Το σωστό χτένισμα

    Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν πέσετε για ύπνο; Μα φυσικά! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα ήταν καλό να έχετε πιασμένα τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν τα μαλλιά είναι λυμένα τρίβονται υπερβολικά στο μαξιλάρι, κάτι που οδηγεί στην ψαλίδα και στο σπάσιμο των μαλλιών. Ένας άλλος λόγος για να έχετε πιασμένα τα μαλλιά σας όσο κοιμάστε: τα μαλλιά μπλέκονται λιγότερο και το βούρτσισμα την επόμενη μέρα γίνεται ευκολότερο.
    Μια καλή ιδέα είναι να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα χαλαρό σινιόν στην κορυφή του κεφαλιού, ώστε να μην σας ενοχλεί όταν ξαπλώνετε. Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά σημάδια στα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα απαλό λαστιχάκι μαλλιών, ιδανικά από μετάξι ή σατέν. Εάν έχετε μακριά μαλλιά, μπορείτε επίσης να τα κάνετε πλεξούδα. Το καλό με αυτό το χτένισμα: Εάν βρέξετε ελαφρά τα μαλλιά σας ή βάλετε λίγο αφρό πριν κάνετε την πλεξούδα, μόλις ξυπνήσετε θα έχετε αποκτήσει υπέροχους κυματισμούς. Αυτό είναι ένα πολύ έξυπνο κόλπο που εξοικονομεί χρόνο σε όσες δυσκολεύονται να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί, αλλά θέλουν να έχουν μια περιποιημένη εμφάνιση!
  • Ένα πλήρες πρόγραμμα φροντίδας

    Η ιδανική στιγμή, για να αφήσετε τις μάσκες και τις θεραπείες μαλλιών να δράσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αρκετά από αυτά τα θαυματουργά προϊόντα φροντίδας για τα μαλλιά προσφέρουν θρέψη και επανόρθωση έπειτα από ένα μόλις λεπτό. Ωστόσο, μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας! Τα περισσότερα από αυτά τα πλούσια προϊόντα περιέχουν φυτικά έλαια (όπως έλαιο argan ή jojoba), σημαντικές πρωτεΐνες ή συστατικά που ενισχύουν τα μαλλιά.
    Πριν πέσετε για ύπνο, απλώς κάντε μασάζ με ένα προϊόν εντατικής περιποίησης σε νωπά μαλλιά και τυλίξτε τα σε μια πετσέτα. Μπορείτε, ακόμα, να ζεστάνετε ελαφρώς το κεφάλι σας με ένα πιστολάκι, καθώς η θερμότητα ενισχύει το αποτέλεσμα φροντίδας. Όταν ξυπνήσετε, ξεβγάλτε το προϊόν και θα δείτε τη διαφορά στα μαλλιά σας. 
  • Η ιδανική μαξιλαροθήκη

    Η παροιμία «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» ταιριάζει και στα μαλλιά σας. Επιλέγοντας το σωστό μαξιλάρι, μπορείτε να κάνετε τις νύχτες σας ακόμα πιο ευχάριστες και απαλές για τα μαλλιά σας. Μια μαξιλαροθήκη από μετάξι θα ήταν η ιδανική επιλογή. Ο λόγος; Η απαλή επιφάνειά της μειώνει αισθητά την τριβή, σε σύγκριση με το βαμβάκι. 
Πηγή: schwarzkopf.gr

Beauty, Lifestyle, Useful tips, Hair treatment