Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

10 ΜΥΘΟΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ


Ο κόσμος της απώλειας βάρους δεν είναι απλός και μερικές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Άλλωστε υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Εντοπίσαμε τους 10 πιο γνωστούς μύθους απώλειας βάρους ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας έξυπνα και με ασφάλεια.

#1: Η ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ 
Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτού του είδους οι δίαιτες δεν είναι σχεδόν ποτέ μακροπρόθεσμα αποτελεσματικές. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να παίρνουν ξανά όλο το βάρος μέσα σε ένα χρόνο. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι πολλές από αυτές τις δίαιτες είναι τόσο περιοριστικές που μπορεί να βλάψουν τον μεταβολισμό και δε λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Επειδή ο οργανισμός σας έχει χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αναζητά τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη που σημαίνει ότι υπάρχει η τάση να καταναλώνετε σνακ.
#2: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ 
Η κατανάλωση υγιεινών τροφών επιπλέον των ανθυγιεινών δεν ακυρώνει τις θερμίδες που έχετε πάρει συνολικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αντικαθιστούν άλλες τροφές, όχι να προστίθενται σε αυτές.
#3: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ 
Μερικές ημέρες μπορεί να χάνετε βάρος και άλλες να βλέπετε ότι παίρνετε λίγο. Μην ανησυχείτε! Μπορεί στον οργανισμό σας να υπάρχει περισσότερο φαγητό ή να έχετε κατακράτηση υγρών. Εάν η γενική τάση είναι η απώλεια βάρους, θα πετύχετε το στόχο σας μακροπρόθεσμα.
#4: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ 
Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, όμως το να πίνετε νερό δε θα σας κάνει να χάσετε βάρος. Εντούτοις επειδή η δίψα μπορεί να εκληφθεί ως πείνα, το να παραμένετε ενυδατωμένοι θα σας κάνει να τσιμπολογάτε λιγότερο.


#5: Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ 
Η απόφαση να ασκήστε τακτικά είναι πολύ καλή όμως το να απαιτείτε από τον οργανισμό σας να προσαρμοστεί σε μια απαιτητική νέα ρουτίνα σε μια ημέρα μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ». Η επιτυχημένη απώλεια βάρους περιλαμβάνει μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα, τις οποίες θα διατηρήσετε για καιρό, αντί για γρήγορες λύσεις.
#6: ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ 
Τα περισσότερα ταχυφαγεία συνήθως προσφέρουν πιο υγιεινές επιλογές (ή τουλάχιστον λιγότερο ανθυγιεινές) όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο. Εάν το γρήγορο φαγητό είναι αναπόφευκτο, ρωτήστε το προσωπικό ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή.
#7: ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΤΕ 
Η μείωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως λευκό ρύζι και μακαρόνια, σνακ και γλυκών μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες σας κάνουν να παίρνετε βάρος. Τροφές όπως ψωμί και μακαρόνια ολικής άλεσης είναι υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες όμως παραμένουν απόλυτα υγιεινές. Όταν καταναλώνονται στις κατάλληλες ποσότητες και ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, οι υδατάνθρακες δεν προκαλούν αύξηση βάρους.
#8: ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ 
Όλες οι θερμίδες έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε ενέργεια αλλά δεν έχουν όλες την ίδια επίδραση στην υγεία και το βάρος. Για παράδειγμα, 200kcal πρωτεΐνης σας κάνουν πολύ περισσότερο καλό από 200kcal γλυκών.
#9: ΤΑ SHAKE ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ 
Τα Shakes, οι μπάρες και οι σούπες Wellness είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης της πείνας ενώ παράλληλα σας δίνουν ενέργεια. Το ωραίο με τα συμπληρώματα διατροφής είναι ότι είναι σχεδιασμένα να σας δίνουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε χωρίς συγκεκριμένες θερμίδες ενώ παράλληλα σας κρατούν χορτάτους για περισσότερο.
#10: Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ 
Το ανδρικό σώμα είναι γενετικά σχεδιασμένο να αποθηκεύει περισσότερους μυς και λιγότερο λίπος από το γυναικείο. Λόγω αυτού, συνήθως οι άντρες μπορούν να τρώνε περισσότερο από τις γυναίκες.
Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: https://gr.oriflame.com/
beauty