Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H NUXE και ο τύπος της επιδερμίδας σας...!


Εσύ ξέρεις τι τύπο επιδερμίδας έχεις?
Το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας είναι να καταλάβουμε τι τύπο επιδερμίδας έχουμε. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που διαλέγουμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν πραγματικά στον τύπο επιδερμίδας μας και τα οποία τελικά δεν τα χρησιμοποιούμε.
Ο τύπος του δέρματος μας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κληρονομικότητα. Επηρεάζεται ωστόσο  από εξωγενείς παράγοντες, όπως το κλίμα , την διατροφή μας, αλλά και από ενδογενείς παράγοντες  όπως ορμονικές διαταραχές, ασθένειες ή φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθούμε.
Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τις δικές του ανάγκες. Κάνουμε ένα απλό τεστ: Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας και έπειτα με ένα κομμάτι ρυζόχαρτο πιέζουμε σε διαφορετικά σημεία του. Αν το χαρτί γεμίσει κηλίδες λιπαρότητας ή δεν κολλήσει πουθενά, τότε το δέρμα μας είναι λιπαρό ή ξηρό αντίστοιχα. Αν το χαρτί κολλήσει στην περιοχή του «Τ», τότε το δέρμα μας είναι μεικτό ή κανονικό.
Ο καθρέφτης μας επίσης μπορεί να μας βοηθήσει στην διάγνωση του τύπου του δέρματος μας. Παρατηρούμε προσεκτικά το πρόσωπο μας στον καθρέφτη μετά από έναν σχολαστικό καθαρισμό και αν οι πόροι του δέρματος είναι εκτεταμένα ευδιάκριτοι, με μαύρα στίγματα και γυαλάδα τότε έχουμε λιπαρό δέρμα.
  • Αν το φαινόμενο αυτό περιορίζεται κυρίως μόνο στο «Τ» σημείο του προσώπου τότε έχουμε μεικτό δέρμα
  • Αν πλησιάζουμε στον καθρέφτη σας αλλά δεν διακρίνουμε πόρους, αν το δέρμα σας δείχνει διάφανο και λεπτό τότε έχετε ξηρό δέρμα.
Τα χαρακτηριστικά στοιχεία των διαφορετικών τύπων του δέρματος αναλυτικά είναι τα παρακάτω
Κανονικό δέρμα: Είναι απαλό, υγιές και λαμπερό, ομοιόμορφο και χωρίς εμφανείς ατέλειες. Δείχνει ενυδατωμένο, χωρίς σημάδια ξηρότητας ή λιπαρότητας, και είναι αρκετά ανεκτικό αλλά και αρκετά σπάνιο.
Λιπαρό δέρμα: Κύρια γνωρίσματά του είναι οι ανοιχτοί πόροι και η υπερβολική έκκριση σμήγματος, ενώ παράλληλα δείχνει θαμπό και έχει ατέλειες, όπως σπυράκια και μαύρα στίγματα. Ο τύπος αυτός του δέρματος σχεδόν έχει πάντα μεγάλους πόρους και έντονη γυαλάδα. Αργεί να κάνει ρυτίδες.
Ξηρό δέρμα: Στη νεανική του ηλικία το δέρμα αυτό δείχνει ωραίο, με πολύ μικρούς πόρους ή σχεδόν αόρατους. Είναι το πιο λεπτό απ’ όλα, σαν χαρτί, ξεφλουδίζει συχνά και συχνά έχει άγρια υφή, δεν διαθέτει τα απαραίτητα λιπίδια για την κατακράτηση του νερού και χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία μικρών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα από νωρίς.
Μεικτό δέρμα: Έχει χαρακτηριστικά και από το λιπαρό αλλά και από το ξηρό δέρμα. Συνήθως παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα στο λεγόμενο «Τ» (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ξηρότητα στα μάγουλα. Φαίνεται ξηρό κατά τόπους, π.χ. στην περιοχή γύρω από τα μάτια ή τα μάγουλα, ενώ παράλληλα δημιουργεί περιοχές λιπαρές στο μέτωπο, στην μύτη και στο πηγούνι, ανάλογα με το φαινόμενο που επικρατεί στην μεγαλύτερη επιφάνεια του προσώπου μιλάμε για μεικτό δέρμα με τάση λιπαρότητας ή μεικτό δέρμα με τάση ξηρότητας.

nuxe, beauty, face products, #nuxe