Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Ξένη γη" (foreign land)...!




Στο video της εισαγωγής, θα ακούσετε μια μπαλάντα, την "Ξένη Γη", που προσωπικά, με συγκίνησε αφού είναι γεμάτη από νοσταλγία αλλά και αγάπη για έναν τόπο που υπήρξε η πατρίδα πολλών Ελλήνων, κάποτε, και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα. Από τη στιγμή, μάλιστα, που και η δική μου οικογένεια, ο πατέρας μου συγκεκριμένα, γεννήθηκε και σπούδασε εκεί.
Σύμφωνα με την κα Μαρία Αδαμαντίδου - Κουτρουμπάκη, Δημοσιογράφο και Ιστορική Ερευνήτρια, η "Ξένη γη", είναι:

" Μια μπαλάντα αγάπης για το Κάιρο, που νομίζω θα αγγίξει όχι μόνον και όσους γεννήθηκαν σ' αυτή την πόλη αλλά όσους γεννήθηκαν γενικά στην Αίγυπτο και ύστερα έφυγαν και ρίζωσαν αλλού. 

Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για κάποια βασικά πράγματα που μάθαμε από τη ζωή μας εκεί. Νοσταλγικό; Ναι, αλλά η νοσταλγία δεν είναι πάντα κακή λέξη.
Το βιντεάκι με το τραγούδι προβλήθηκε δημοσίως για πρώτη φορά τον Ιούνιο 2016 στη συνάθροιση της τάξης Αμπετείου που αποφοίτησε το 1966 --50 χρόνια μετά δηλαδή-- στον Σύνδεσμο Ελλήνων Αιγυπτιωτών στην Αθήνα. Το έγραψε και το τραγουδάει ο Αγγελος Κουτρουμπάκης ο οποίος έπαιξε επίσης όλα τα όργανα. Η ηχογράφηση έγινε από τον ίδιο με ερασιτεχνικά μέσα στο λίβινγκ ρουμ μας στην Κυψέλη. "
video, youtube, μουσική