Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Νερό το πρωί και ...στην υγειά σας !



Άν υποθέσουμε ότι συμμετείχατε σε μία έρευνα και κάποιος σας ρωτούσε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί, τι θα λέγατε; Να καθαρίσετε το πρόσωπό σας; Να πλύνετε τα δόντια σας; Na κάνετε λίγη γυμναστική; 
Τρέξιμο; Διαλογισμό; Όχι. Το πρώτο πράγμα που είναι καλό να κάνουμε σχεδόν αμέσως μόλις σηκωθούμε το πρωί, είναι να πιούμε λίγο νερό επειδή συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας μας. αλλά και αποτελεί έναν από τους βασικούς κανόνες ομορφιάς. Αλλά...
Γιατί είναι καλό να πίνουμε νερό, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε το πρωί; 
  • Το νερό ενισχύει τον μεταβολισμό σας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, "ενημερώνοντας" το σώμα σας ότι έχετε ξυπνήσει και ότι καιρός είναι να αρχίσει να καίει κάποιες θερμίδες.
  • Όση ώρα κοιμόσασταν, το σώμα σας συσσώρευε τοξίνες από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείτε. Συνεπώς, από τη στιγμή που θα πιείτε νερό με άδειο στομάχι, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να καθαρίζει από το "σύννεφο" των τοξινών και θα διευκολύνει τη διαδικασία της χώνεψης.
  • Ακόμη, το νερό θα απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα σας και θα διατηρήσει το δέρμα σας καθαρό, με λάμψη.
  • Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, είναι να προσθέστε λίγο χυμό αλόης στο νερό, κάτι που θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας αλλά και θα σας προμηθεύσει με πολλές βιταμίνες. Καθώς η αλόη περιέχει ευεργετικές και με επουλωτικές ιδιότητες βιταμίνες όπως είναι η Ε, η Β και η C, πέραν των άλλων, θα σας χαρίσει λαμπερή επιδερμίδα.
  • Μια άλλη πρόταση που μπορείτε, προς όφελός σας και μόνο να ακολουθήσετε, είναι να προσθέσετε στο νερό σας λεμόνι (αντί για αλόη), που θα σας προμηθεύσει μια γενναιόδωρη δόση ηλεκτρολυτών, συνεπώς ενέργεια ικανή να σας κρατήσει δραστήριες όλη την ημέρα, να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας, να σας δώσει την απαραίτητη ενυδάτωση, να δραστηριοποιήσει τον εγκέφαλό σας, να σας βοηθήσει στη μάχη σας κατά των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν την επιδερμίδα και, τέλος, να προκαλέσει την παραγωγή κολλαγόνου που διατηρεί το δέρμα σας απαλό.
Στην υγειά σας!

Πηγή: http://www.chasingfoxes.com/
useful tips