Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ένα όνειρο, δύο χρώματα και η προσωπική μου εμπειρία

Ένα όνειρο, δύο χρώματα


Πάει πολύς καιρός που ήρθε στα χέρια μου, αυτό το βιβλίο. Το ξεφύλλισα, έριξα μια ματιά στην υπόθεσή του, στο οπισθόφυλλο, διάβασα κάποιες σελίδες από τις αρχικές. Ήθελα πολύ να το διαβάσω, αλλά ήθελα επίσης και να το διαβάσω σε κάποιο διάστημα σχετικής ηρεμίας. Παρ' όλη τη θέλησή μου, όμως, δεν τα κατάφερνα, μέχρι πρόσφατα. 
Το ξεκίνησα ένα πριν 2  βράδια, αποφασισμένη να μην αφήσω τίποτα να "μπει ανάμεσά μας". 
Και η ανάγνωση γίνεται με μια δική μου ιεροτελεστία. Έτσι, για να το ευχαριστηθώ περισσότερο, 
Πρώτα, τρώω ένα πολύ ωραίο sandwich, η εφαρμογή στην πράξη της συνταγής αυτής. Μια από τις σπάνιες φορές, είναι η αλήθεια, παίρνω την απόφαση να το συνοδεύσω και με ένα ποτήρι κρασί, έτσι για να δώσω περισσότερο εορταστικό αέρα στο γεγονός, (αν θέλετε να μάθετε ποιο, πηγαίνετε στο τέλος μιας άλλης συνταγής, εδώ) και τέλος, κάθομαι σε μια πολυθρόνα όσο πιο αναπαυτικά μπορώ, απλώνοντας τα πόδια μου στο ειδικό σκαμπό. 
Οι πρώτες σελίδες περνούν μια-μια από μπροστά μου και οι γραμμές τους μου μεταδίδουν διάφορα συναισθήματα. Στιγμές-στιγμές, σταματώ σε σημεία που με συγκινούν, με κάνουν να χαμογελώ αδιόρατα..."Μόλις μπαίνω στο δωμάτιό της, η Μέϊ Μόμπλεϊ μου χαμογελάει και μου απλώνει τα στρουμπουλά χεράκια της. - Σηκώθηκες κιόλας, μπεμπούλα; Γιατί δεν με περίμενες; 
Γελάει, χορεύει πάνω κάτω και περιμένει να τη βγάλω. Της κάνω μια μεγάλη αγκαλιά. ....Της λέω: "Έϊμπιλιν". Μου λέει:"Έϊμπι-ιι". Της λέω: "Αγαπούλα". Μου λέει: "Αγαπούλα". Της λέω: "Μέϊ Μόμπλεϊ". Μου λέει: "Έϊμπ-ιι". Και μετά, γελάει με την ψυχή της" (σ. 14).
Συνεχίζω την ανάγνωση και κάθε μέρα, γίνομαι ένα με τους ήρωες, συνυπάρχω και συμπάσχω μαζί τους. Το βιβλίο αυτό, μου αρέσει πολύ...

Σύντομη περιγραφή του από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
No1 BEST SELLER ΤΩΝ "NEW YORK TIMES"

Τρεις συνηθισμένες γυναίκες πρόκειται να κάνουν ένα ασυνήθιστο βήμα…

Mισισίπι, 1962. Η Σκίτερ έχει μόλις επιστρέψει σπίτι της μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Μπορεί να έχει ένα πτυχίο, αλλά η μητέρα της δεν θα νιώσει ικανοποίηση παρά μόνο όταν η Σκίτερ φορέσει βέρα…

Η Έιμπιλιν είναι μια μαύρη υπηρέτρια, αφοσιωμένη στο κοριτσάκι που φροντίζει, αν και ξέρει πως θα έρθει η στιγμή που και των δύο η καρδιά θα ραγίσει.
Η Μίνι, η καλύτερη φίλη της Έιμπιλιν, μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα από τον καθένα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τη γλώσσα της… Έτσι χάνει πάλι τη δουλειά της.

Αυτές οι τρεις γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, θα συναντηθούν χάρη στο ριψοκίνδυνο σχέδιο της Σκίτερ: γράφουν ένα βιβλίο με τις ιστορίες τους, που σοκάρει την κοινωνία του Τζάκσον και γεμίζει περηφάνια και ελπίδα την κοινότητα των μαύρων.

Με τις φωνές των ηρωίδων της να ηχούν ολότελα αληθινές, η Κάθριν Στόκετ δημιουργεί τρεις ασυνήθιστες γυναίκες που η απόφασή τους να αρχίσουν ένα δικό τους κίνημα αλλάζει για πάντα μία πόλη και τον τρόπο που οι γυναίκες της –μητέρες, κόρες, φίλες– βλέπουν η μία την άλλη.

Η Ιστορία του βιβλίου τώρα και σε ταινία με τον τίτλο «Υπηρέτριες» από τη Feelgood στις 24 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους, δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους στο
http://www.youtube.com/user/FeelgoodEntment#p/u/13/65BbYPySO7U

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

«Χαριτωμένη και αληθινή, μια ακαταμάχητη ιστορία… Αν οι φίλοι σας αναρωτιούνται τι να διαβάσουν τον επόμενο μήνα, συστήστε τους άφοβα αυτό το ιδιαίτερα ικανοποιητικό μυθιστόρημα».
ΚΑΡΕΝ ΒΑΛΜΠΙ, ENTERTAINMENT WEEKLY

«Αυτό το εύστοχο μυθιστόρημα σύντομα θα γίνει διάσημο… Συγκινημένοι οι αναγνώστες δεν θα παύουν να μιλούν για αυτό… Ένα μυθιστόρημα που σε κερδίζει».
ΤΖΑΝΕΤ ΜΑΣΛΙΝ, THE NEW YORK TIMES

«Σοφό, καυστικό… Θα πιάσετε τον εαυτό σας να ζητωκραυγάζει μεγαλόφωνα».
BIK ΜΠΟΥΤΟΝ, PEOPLE

«Αυτή η τόσο συγκινητική ιστορία είναι το εκπληκτικό ξεκίνημα μιας χαρισματικής και ταλαντούχας συγγραφέα».
ΣΑΡΑ ΣΑΣΑ ΝΤΟΛΑΚΕΡ, THE ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION


Εσείς, το έχετε διαβάσει; 

book, βιβλίο