Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Bar Flaubert" - Αλέξης Σταμάτης - Ελληνική Πρεσβεία - Παρίσι


Στις 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.30, στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μπαρ Φλωμπέρ». Το «Μπαρ Φλωμπερ», που κυκλοφόρησε  στην Ελλάδα το 2000 (εκδόσεις Κέδρος)  και επανεκδόθηκε το 2012  (Εκδόσεις Καστανιώτη), έγινε αμέσως μπεστ σελερ και μέχρι σήμερα έχει μια αδιάλειπτα επιτυχημένη παρουσία στα βιβλιοπωλεία με τουλάχιστον μια νέα έκδοση ανά χρόνο. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό είχε μια μοναδική - για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας - πορεία, αφού εκδόθηκε επτά φορές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορές, την δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche και ακολούθως Calman Levy Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.
Γιώργος Χωραφάς
Την εκδήλωση αυτή θα παρουσιάσει ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς
(Georges Corraface), ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το μυθιστόρημα μαζί με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου.

Εύα Σιμάτου
Ο Fabrice de Rotrou, πρώτος εκδότης του βιβλίου στα γαλλικά (εκδόσεις Alter Edit), θα σχολιάσει το βιβλίο.  Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν εκλεκτοί καλεσμένοι από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα,  αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία και να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα του βιβλίου, Αλέξη Σταμάτη.



Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος (ΥΠΠΟ)

book, βιβλίο, event, #barfalubert