Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ...!

Σύνθεση σε βάζο με άμμο, κερί στη μέση και διακόσμηση από αστερία και κοχύλια

Τα κεριά, ομορφαίνουν τις στιγμές μας, ομορφαίνουν τον χώρο, ομορφαίνουν τη ζωή μας, Τα χρώματά τους, τα σχέδια, τα αρώματά τους, η φλόγα και η ζεστασιά που σκορπίζουν γύρω τους, είναι μοναδικά, κάνοντάς τα, πολλές φορές, πολύτιμα. 
Προσωπικά, τα κεριά, τα λατρεύω. Είτε σε πολύ καλά φωτισμένο χώρο, στο σπίτι μου, είτε με φωτισμό πιο απαλό, μου αρέσει να ανάβω κάποια κεριά και να απολαμβάνω την αίσθηση που μου χαρίζουν, σαν μια σταθερή αλλά και φευγαλέα παρουσία, απροσδιόριστη αλλά και έντονα φορτισμένη θετικά.
Το Καλοκαίρι λοιπόν, μαζεύω "προσωπικά πράγματα της θάλασσας" όπως βότσαλα, κοχύλια, μικρά ξυλάκια, γυαλάκια που ο ήλιος και το αλάτι άλλαξαν σε κάτι απόλυτα θαλασσινό, αστερίες - αν είμαι τυχερή να βρω-, και ό,τι άλλο μου αρέσει, στους περιπάτους μου δίπλα στο κύμα και πάνω στην άμμο. 
Έτσι, όταν οι διακοπές, ή και το ίδιο το Καλοκαίρι φύγει και πάλι για λίγους μήνες για να πάει αλλού, στο σπίτι μου πια, παίρνω όλα αυτά τα ενθύμια και τα αξιοποιώ όσο μπορώ καλύτερα. 
Κάποια από αυτά, τα χρησιμοποιώ για να φτιάξω τα δικά μου κοσμήματα, για να στολίσω βάζα και βαζάκια, μαζί με άμμο, πάντα, για να τα βάλω σε αγαπημένες θέσεις και να τα βλέπω όλη μέρα, συνοδεύω με αυτά συνθέσεις λουλουδιών, ή κεριών...Έτσι, οι αναμνήσεις μου παραμένουν ζωντανές και η αίσθηση της θάλασσας και της ανεμελιάς αναβιώνουν.
Κάποιες από τις συνθέσεις με κεριά, που σας ανέφερα (όχι δικές μου, αλλά άλλες, πολύ καλύτερες, οφείλω να ομολογήσω, διάλεξα για να σας δείξω σήμερα, με την ελπίδα αλλά και την ευχή, να πάρετε και σεις ιδέες, για να φτιάξτε τις δικές σας δημιουργίες. Με αγάπη, φαντασία και γλυκειά νοσταλγία για το Καλοκαίρι που πέρασε, αλλά και προσδοκία που γεννιέται και πάλι από την αρχή. 


Σύνθεση σε βάζα, με κοχύλια και ειδικά κεριά που επιπλέουν στο νερό




Σύνθεση πάνω σε runner, με άμμο, κερί και κοχύλια μέσα σε βάζο, αλλά και πάνω στο runner

Σύνθεση σε βάζο και πάλι, με άμμο, κερί και μικρά κουκουνάρια.
Το κερί, μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος

Σύνθεση από 3 βάζα με βότσαλα και κεριά επιπλέοντα.
Εξωτερική διακόσμηση αστερίας ή άλλο σχετικό στοιχείο.


Σύνθεση σε βάζο, με άμμο, κερί αλλά και κοράλια 
(μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης και κατασκευών)


Και πάλι σύνθεση σε βάζο, ιδιαίτερα υψηλό,
με άμμο, κερί λεπτό στη μέση, κοχύλια, αστερίες, αχινούς
deco, candles