Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

4 φυσικά μυστικά ομορφιάς...!


Μου αρέσει αυτή η εποχή. Ακόμα και μέσα στην πόλη καταλαβαίνεις ότι η Φύση ανανεώνεται. Δέντρα, λουλούδια, πουλάκια, ζουζούνια, ακόμα και ο άστατος καιρός...
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι έπρεπε να αποχωριστώ τα μαλακά (μακρυμάνικα) μπλουζάκια που μου επέτρεπαν να ξεχνάω -που και που- την ενυδάτωση, τα κλειστά παπούτσια που με βοηθούσαν όταν δεν είχα το κουράγιο για ένα καλό πεντικιούρ, τα σκουφάκια που έκρυβαν το ατίθασο μαλλί που φρiζάρει... Τέρμα το διάλειμμα και τώρα τα κεφάλια (και τα μπράτσα, η κοιλίτσα και οι πατούσες) έξω!
Σου φαίνομαι λίγο τεμπέλα; Είμαι! Γι αυτό έχω 4 εγγυημένες, γρήγορες εύκολες και σπιτικές λύσεις που τις χρησιμοποιώ κι εγώ και με βγάζουν ασπροπρόσωπη κάθε χρόνο, τέτοια εποχή...


ΣΥΝΤΑΓΗ 1η: ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ &ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Διάρκεια: Όσο ένα ντους
Τί χρειάζεσαι: 3 κ.σ. λάδι καρύδας και ½ φλ. ζάχαρη (ανακατεύω σε ένα μπολ)
Οδηγίες: Μετά το ξέβγαλμα, απλώνω και τρίβω το μείγμα σε όλο το σώμα με έντονες κινήσεις (για την πλάτη, ζήτησε βοήθεια!). Ξεβγάζω με χλιαρό νερό καλά και σκουπίζομαι. Το δέρμα είναι μαλακό, ενυδατωμένο από το λάδι καρύδας και απαλλαγμένο από όλα τα νεκρά κύτταρα με την βοήθεια των κόκκων της ζάχαρης. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!


 ΣΥΝΤΑΓΗ 2η: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Διάρκεια: 3 λεπτά
Τί χρειάζεσαι: Μια βούρτσα για στεγνό δέρμα
Οδηγίες: Κάθε πρωί τρίβω απαλά το σώμα (εκτός από πρόσωπο και εξωτερική επιφάνεια των χεριών). Γίνεται αποβολή νεκρών κυττάρων, ελαφριά υπεραιμάτωση και αποτοξίνωση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας καθώς καθαρίζεται σε βάθος και ανανεώνεται συχνά.

ΣΥΝΤΑΓΗ 3η: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
Διάρκεια: 20 λεπτά, μια φορά την εβδομάδα
Τί χρειάζεσαι: 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού.
Οδηγίες: Πριν το λούσιμο, απλώνω μόνο στις ρίζες, κάνω μασάζ, αφήνω για 20 λεπτά και μετά λούζομαι κανονικά (τουλάχιστον δύο «χέρια») με το σαμπουάν μου και βάζω και κοντίσιονερ. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Απόφυγέ το, αν τα μαλλιάς σου είναι λιπαρά.


ΣΥΝΤΑΓΗ 4η: ΜΑΣΚΑ ΠΟΔΙΩΝ
Διάρκεια: Ενώ εσύ κοιμάσαι
Tί χρειάζεσαι: Κρέμα σώματος ή ακόμα καλύτερα βαζελίνη και ένα ζευγάρι μαλακές, φαρδιές κάλτσες.
Οδηγίες: Πριν πέσω για ύπνο απλώνω μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμα στις πατούσες μου, βάζω και τα αγαπημένα (και φθαρμένα) καλτσάκια μου και πέφτω για ύπνο. Το πρωί τα πόδια μου είναι έτοιμα και για... Manolo Blahnik μην σου πω! Το έκαναν και οι μαμάδες μας. Είναι εγγυημένο!
Το κείμενο γράφτηκε από την Άννα Κουβαρά. Αναδημοσίευση  morethanawoman.gr
beauty, useful tips