Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το χάδι, που κάνει καλό στην υγεία...!



Τελευταία, όλο και περισσότερο άσχημα νέα ακούμε αναφορικά με τα ζώα και τον τρόπο που οι "άνθρωποι" τους συμπεριφερόμαστε. Επειδή, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θέλω να μένω άλλο απλά παρατηρήτρια των όσων συμβαίνουν, "περνάω" στην άλλη μεριά, αναρτώντας απλά κάποια στοιχεία αληθινά, αντικειμενικά και καταγεγραμμένα από επιστήμονες αναφορικά με τα ζώα και το πόσο καλό μας κάνουν.
Σχετικά..
Lovely puppy


  •  Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2012 σε τεύχος της επιστημονικής American Journal of Cardiology, αναφέρεται ότι σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων εμφανίζουν σε λιγότερα ποσοστά καρδιακές παθήσεις. 


Lovely puppy

  • Τα κατοικίδια, εμπίπτουν στην κατηγορία των συντελεστών εκείνων που μειώνουν το άγχος και το στρες, οπότε μειώνουν και τις αρνητικές αντίστοιχες συνέπειές τους
  • Βάσει επιστημονικών ερευνών, πάντα, τα κατοικίδια και οι σκύλοι, ιδιαίτερα, μειώνουν την υψηλή αρτηριακή μας πίεση, ενώ μειώνουν τα αυξημένα ποσοστά χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
  • Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η φυσική άσκηση ωφελεί τον οργανισμό, σημαντικά. Συνεπώς, το περπάτημα που κάνουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες σκύλων, που πάνε βόλτα τα κατοικίδιά τους, κάνει πολύ  καλό και στους ίδιους, αφού συμβάλλει ακόμα και στον έλεγχο του σωματικού τους βάρους.              
  • Οι άνθρωποι με κατοικίδια αισθάνονται λιγότερο μόνοι από άλλους, αφού αισθάνονται ότι συντροφεύονται καθημερινά.
  • Τα κατοικίδια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διδάξουμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να έχουν συνέπεια, πρόγραμμα και ευθύνη στη ζωή τους.
  • Lovely puppy
  • Το χάδι στο τρίχωμα των κατοικιδίων μας, μάς ηρεμεί, κάτι που επιτυγχάνει και μια δεξαμενή με ψάρια, ο λόγος που θα παρατηρήσετε μία σε ιατρεία, σε χώρους αναμονής ασθενών.
          
  • Πέρα από οδηγούς ανθρώπων με προβλήματα όρασης, πρόσφατα παρατηρήθηκε ότι οι σκύλοι ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για προβλήματα υγείας τους, όπως για παράδειγμα για μια αμέσως επόμενη κρίση επιληψίας. 
  • Τα συμπεράσματα σχετικά με το θετικό ρόλο των κατοικίδιων στη ζωή των ανθρώπων αυξάνουν θεαματικά από μέρα σε μέρα και ταυτόχρονα, όλο και περισσότερα είδη ζώων μπαίνουν ενεργά στη ζωή μας. Μικρά γουρουνάκια για παράδειγμα, παπαγάλοι και άλογα, είναι κάποια από αυτά. 

Γι΄αυτό, χαϊδέψτε, φροντίστε, υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζωάκι και δείτε τις συνέπειες αυτής της πράξης σας, στη ζωή σας. Θα σας κάνει καλό...!

pets, animals, benefit, useful tips