Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 tips για "τυχερό" γάμο..!


Γούρια για καλή τύχη την ημέρα του γάμου σας! 

Η ημέρα του γάμου, θεωρείται από τους περισσότερους λαούς στον κόσμο μια πολύ  σημαντική ημέρα αφού σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής δύο ανθρώπων. 'Ετσι, φυσικό είναι να υπάρχουν διάφορες προκαταλήψεις, σχετικά, αλλά και πολλές δοξασίες αναφορικά με το τι φέρνει τύχη την ημέρα εκείνη. 

1. Όσο και αν δεν το έχετε ίσως ξανακούσει, σε πολλά μέρη του κόσμου, με την ευχή και την ελπίδα ο γάμος τους να είναι "γλυκός", πολλές νύφες ράβουν σε κάποιο μέρος του νυφικού τους, ή ρίχνουν μέσα στα γάντια τους, ζάχαρη. Δεν είναι λίγες εκείνες που θεωρούν ότι 2-3 κύβοι ζάχαρη ραμμένοι στο στρίφωμα του νυφικού τους, φέρνει το ποθητό αποτέλεσμα.
2.  Σε πολλές χώρες, θεωρείται γούρι το να δώσει ο γαμπρός ένα νόμισμα στον πρώτο ξένο που θα δει μπροστά του την ημέρα του γάμου του, κάτι που θα κάνει τον γάμο αυτόν ευλογημένο. 

3. Ανάψτε πυροτεχνήματα στη συγκέντρωση που πιθανώς θα οργανώσετε για τους καλεσμένους σας. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, όπως και ιδιαίτερα δαπανηρό, βάλτε μουσική να παίζει δυνατά για αρκετή ώρα. Το ζητούμενο είναι ο δυνατός θόρυβος να "τρομάξει" και να διώξει μακριά κάθε κακό, αφήνοντας μόνο το καλό για τον γάμο σας.
4.  Οι νύφες, σε πολλές χώρες και πάλι, βάζουν ένα πολύ μικρό, έστω, νόμισμα μέσα στο παπούτσι τους. κολλώντας το σε κάποιο σημείο που δεν θα τις ενοχλεί. Έτσι, ο γάμος τους θα "πατάει" πάνω σε "γερά" θεμέλια.
5.  Για να είναι ο γάμος σας αθώος, χωρίς "πονηριές" και ψέμματα, φροντίστε ώστε ένα παιδάκι, κοριτσάκι όπως συνηθίζεται, να είναι το παρανυμφάκι σας.  


7.  Τέλος, στην Ελλάδα, σε πολλές περιοχές, οι νύφες ράβουν ένα φυλαχτό στο στρίφωμα του νυφικού τους, χαρισμένο σε εκείνες με πολλές ευχές και ανάλογη αγάπη. Με τον τρόπο αυτόν, οι καλύτερες ευχές θα τις φυλάνε και θα τις προστατεύουν καθ΄όλη τη διάρκεια του καλότυχου γάμου τους. 'Όπως ευχόμαστε 

wedding, useful tips