Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

MINI ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ ΚΑΡΠΟΥ, της Μόδας!

wrist corsage

Πρόσφατα, όλο και περισσότερο εξαπλώνεται η μόδα των wrist 
corsages ή bracelet corsages ή wristlet corsages, με λίγα λόγια το βραχιόλι από λουλούδια που μπορούν να φορέσουν οι νύφες και οι παράνυμφοι αλλά και οποιαδήποτε γυναίκα που θέλει να γιορτάσει μια επέτειο ή κάποιο  ευτυχές γεγονός. Έτσι, είπα να σας δείξω με πολλές εικόνες και κατάλληλες οδηγίες τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα τέτοιο "βραχιόλι". Πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσουμε από τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κατασκευή του και που είναι:
Υλικά για wristlet corsage

  • Τα βασικά λουλούδια
  • Φύλλωμα για τη διακόσμηση
  • Σύρμα κατάλληλο για λουλούδια / ανθοδέσμες
  • Ταινία (πράσινη) για δέσιμο ανθοδέσμης
  • Κορδέλα φαρδειά αλλά και πιο στενή
  • Ελαστικό βραχιόλι για βάση
  • Πιστόλι κόλλας

Λουλούδια για wrist corsage
Για να διαλέξετε τα λουλούδια που είναι κατάλληλα για ένα wrist corsage, επιλέξτε κάποια με σχετικά πλατειά επιφάνεια ώστε να μην "μπουκώνουν" στο σύνολό τους.  Τα χρυσάνθεμα και οι ντάλιες είναι από τα πιο αγαπημένα των γυναικών, όπως και τα τριαντάφυλλα. Σε περίπτωση που τελικά επιλέξτε αυτά, προσέξτε να είναι ελαφρά ανοιγμένα για να "ακουμπήσουν" καλύτερα στον καρπό. Και οι ορχιδέες είναι επίσης ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προτιμήσεις των γυναικών, επειδή διατηρούν την υγρασία τους για πολύ και παραμένουν φρέσκες ακόμη και για ολόκληρες μέρες χωρίς νερό.  Αν λοιπόν οι ορχιδέες είναι η τελική σας επιλογή, διαλέξτε μόνο 2-3 από αυτές.
Διακοσμητικά φύλλα για το wrist corsage
Τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσετε θα κάνουν ακόμη πιο ωραίο το  wirst corsage. Μην βάλετε πολλά από αυτά, απλά τόσα όσα θα δώσουν έναν ακόμη ωραίο τόνο στη mini ανθοδέσμη σας. 

Αν χρησιμοποιήσετε τελικά ορχιδέες, κόψτε τον μίσχο τους αφήνοντας μόνο 4 περίπου εκατοστά στη βάση του λουλουδιού. Στη συνέχεια, περάστε ένα κομμάτι σύρμα σχεδόν ακριβώς κάτω από το λουλούδι.

 Μετά, λυγίστε το σύρμα ώστε οι δύο άκρες της να είναι παράλληλα με τον μίσχο για να τον στηρίξει στο δέσιμο της mini ανθοδέσμης. 

 Αρχίζοντας από το σημείο κάτω από το λουλούδι τυλίξτε μαζί τον μίσχο και το σύρμα με την πράσινη κολλητική ταινία, γυρίζοντας το λουλούδι καθώς κατεβαίνετε προς τα κάτω. Αν η ταινία κοπεί, κατά τη διαδικασία αυτή, συνεχίζετε με μια "νέα αρχή" από το σημείο εκείνο. 
 Προσθέστε λίγο φύλλωμα και κολλήστε το με την ταινία στην υπόλοιπη σύνθεσή σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε σύρμα και γι΄αυτό. Δεν χρειάζεται


 Προσθέστε και τα άλλα 2-3 λουλούδια ορχιδέας, και τυλίξτε τους μίσχους όλων με τη μονωτική ταινία. 

 Προσθέστε λίγο ακόμη φύλλωμα και ξαναστερεώστε με τη μονωτική ταινία.

Τώρα είναι η σειρά του "μηχανισμού" που θα στερεώσει τη mini ανθοδέσμη στο ελαστικό βραχιόλι. Τυλίξτε ένα κομμάτι σύρμα 15 εκατοστών περίπου με την πράσινη μονωτική ταινία και φτιάξτε ένα σχήμα σαν ψαλίδι όπως αυτό στο δεξί μέρος της φωτογραφίας. 

Περάστε 90 περίπου εκατοστά από την πιο φαρδειά κορδέλα  στις θηλιές της συρμάτινης κατασκευής σας έτσι ώστε οι εξωτερικές πλευρές των θηλιών να καλυφτούν ενώ οι εσωτερικές όχι (όπως στη φωτογραφία) .

Κόψτε 30 εκατοστά από την πιο στενή κορδέλα και χρησιμοποιείστε το πιστόλι κόλλας για να κολλήσετε το κέντρο της πάνω στη μονωτική ταινία της σύνθεσής σας. 


Περάστε τις άκρες της στενής κορδέλας μέσα από τις θηλιές του μηχανισμού στο σημείο που έχετε κολλήσει τη φαρδύτερη κορδέλα και κάντε έναν κόμπο στο πίσω μέρος της ανθοδέσμης. Τώρα, η ανθοδέσμη σας είναι πια δεμένη στον μηχανισμό. 

 Αν δεν βρείτε στην αγορά το ειδικό ελαστικό βραχιόλι της φωτογραφίας, πάρτε ένα οποιοδήποτε ελαστικό, σχετικά φαρδύ, όχι χαλαρό ελαστικό βραχιόλι και κολλήστε πάνω του την ανθοδέσμη, κάνοντας ταυτόχρονα έναν κόμπο με τις κορδέλες στο σημείο ένωσης και στη συνέχεια ένα φιόγκο. Βάλτε το wrist bracelet  σε μια μικρή πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την στο ψυγείο για να μην χάσει καθόλου τη η δροσιά και τη φρεσκάδα της, Ιδανικά, πρέπει να φτιάξτε την ανθοδέσμη την ημέρα του γάμου ή. του όποιου άλλου ευτυχούς γεγονότος, ή το πολύ το αμέσως προηγούμενο βράδυ. 
Καλή σας επιτυχία!
DIY, wedding

(Σημ.: οι φωτογραφίες και το αρχικό κείμενο είναι από εδώ).