Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Ρόδο της Αλεξάνδρειας...Πρόταση βιβλίου!

Κυριακή, 17 Ιουλίου, ώρα 2.28 μ.μ.
Σήμερα, ήταν μια μεγάλη μέρα, μια όμορφη μέρα, με βόλτα στη θάλασσα και μπάνιο σε ωραία, γαλάζια, ήρεμα νερά, με φαγητό σε γραφικό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, με κουβέντα ήρεμη, συντροφευμένη, με ηρεμία και ομορφιά. Και επίσης μια μέρα με συγκίνηση.
Τώρα λέω να πάω για ύπνο, Όπως συνήθως, θα διαβάσω λίγο πριν κοιμηθώ και γι΄αυτό, αφιέρωσα λίγα λεπτά για να επιλέξω το βιβλίο που και σήμερα θα μου κρατήσει παρέα όμορφη, μοναδική.

Η ζωή της Δανάης ξεκινά στα σκονισμένα δρομάκια της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Ο έρωτας και τα όνειρά της την οδηγούν στη γη των θαυμάτων, στην Αίγυπτο, στο κοσμοπολίτικο Κάϊρο. Εκεί θα βιώσει την πτώση και την απώλεια, Κι έπειτα θα ακολουθήσουν η Αλεξάνδρεια, η απελπισία, η μοναξιά, ο αγώνας, ο θρίαμβος, ο έρωτας, ο πόλεμος, η τρέλα. Ολάκερη η ζωή της θα σαρωθεί από μια θύελλα γεγονότων στη λαμπερή Αλεξάνδρεια της ανθηρής ελληνικής παροικίας και των επαύλεων του Καρτιέ Γκρεκ, μα και στα στενά σοκάκια του λιμανιού...
Αυτά τα λόγια, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου "Το Ρόδο της Αλεξάνδρειας" της Ηλέκτρας Δικαίου, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, με κάνουν να πάρω την απόφασή μου.Το Ρόδο της Αλεξάνδρειας, θα με συντροφεύσει απόψε, και πάλι!

βιβλίο, Εκδόσεις Ψυχογιός, book, cosmeticsdelux