Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

4 + 1 Οδηγίες για Όμορφα μαλλιά


Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει όμορφα μαλλιά ιδίως όταν ο τρόπος για να τα αποκτήσουμε είναι να τους δώσουμε απλά την προσοχή που τους αξίζει; Πόσες από εμάς, για παράδειγμα, ξέρουμε τον τρόπο για να στεγνώνουμε σωστά τα μαλλιά μας με το πιστολάκι, ή ποια ξέρει έστω, κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγει στη διαδικασία αυτή; 

Πώς να στεγνώνουμε σωστά τα μαλλιά μας 

   Για να προετοιμάσουμε σωστά τα μαλλιά μας  για το στέγνωμα με πιστολάκι, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα κατάλληλο serum που θα τα προστατέψει από τη ζέστη, θα διατηρήσει την υγρασία τους και θα τους δώσει λάμψη, κάνοντάς τα ταυτόχρονα πιο απαλά. Έτσι, σαν πρώτο βήμα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το serum στις παλάμες μας και περνάμε με τα χέρια μας τα μαλλιά μας, όσο ακόμα είναι νωπά, μετά το λούσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι το serum έχει κατανεμηθεί ομοιόμορφα, περνάμε τα μαλλιά μας μερικές φορές με απαλές κινήσεις, με μια χτένα αντιστατική, καλύτερα.  Στη συνέχεια, για να στεγνώσουμε σωστά τα μαλλιά μας, αλλά και να τους δώσουμε όγκο, βάζουμε το πιστολάκι μας στη μεσαία σκάλα και σε υψηλή ταχύτητα (αν διαθέτει τέτοια ρύθμιση) και ξεκινάμε. Χρησιμοποιώντας πάντα το πιστολάκι (που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στο στάδιο αυτό και χωρίς το ακροφύσιό του), ρίχνουμε τον αέρα στις ρίζες των μαλλιών, ανασηκώνοντάς τα ταυτόχρονα με το χέρι μας.  Τέλος, χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τούφες και στερεώνουμε  αυτές που βρίσκονται στο πάνω μέρος. με τσιμπιδάκια.
2. Ξεκινώντας από τις ελεύθερες, κάτω τούφες, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας από τις ρίζες προς τις άκρες, προσπαθώντας το πιστολάκι μας να κινείται ταυτόχρονα με τη βούρτσα. Άν θέλουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο ίσια και λεία, επιμένουμε περισσότερο στις άκρες τους, ρίχνοντας τον αέρα εκεί σε γωνία, κρατώντας δηλαδή το χέρι μας έτσι ώστε ο αέρας να πέφτει πάνω τους από γωνία. 
3. Αφού τα μαλλιά μας είναι στεγνά (για να είμαστε σίγουρες, τα αγγίζουμε για να δούμε ότι δεν έχει μείνει ίχνος νωπών μαλλιών), τους ρίχνουμε λίγο κρύο αέρα, κάτι που θα διασφαλίσει το "κράτημά" τους. Στο τέλος, προσθέτουμε μια πολύ μικρή ποσότητα μαλακτικού serum ή αντίστοιχης κρέμας (styling)  στις παλάμες μας και  περνάμε με αυτήν τις άκρες των μαλλιών μας, ενώ στη συνέχεια χτυπάμε με τις παλάμες μας, πάντα, την κορυφή του κεφαλιού μας για να αποτρέψουμε κάποιες τρίχες από το να "πετάνε" , ιδίως αν στο σημείο εκείνο υπάρχουν μερικές, κοντύτερες από τις άλλες, λόγω του κακού τρόπου με τον οποίο βουρτσίζουμε ή και λούζουμε κάποιες φορές τα μαλλιά μας.

Last but not least...

4. Και μια τελευταία συμβουλή, που πρέπει να εφαρμόσουμε πριν το στέγνωμα των μαλλιών. Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον τρόπο που τυλίγουμε μια πετσέτα γύρω από τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο, επειδή είναι πολλές φορές που τα μαλλιά μας πιάνονται σε αυτήν και σπάνε. Πολλοί ειδικοί επιμένουν, αντί για πετσέτα να τυλίγουμε τα μαλλιά μας με ένα καθαρό, παλιό βαμβακερό μπλουζάκι μας. 

Τέλος, αν θέλετε να μάθετε πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον Ήλιο, πατήστε εδώ και ακολουθήστε τις ανάλογες οδηγίες. Επειδή ο Ήλιος μπορεί να γίνει πολύ καλός μας φίλος. Από εμάς εξαρτάται!

 hair tips, hair treatment, hair styling, useful tips, tips