Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συμβουλές styling για αδύναμα μαλλιά!


Γράφτηκε από την  
Οι λεπτές -ακόμα και οι πολύ λεπτές- τρίχες μπορούν να «βρουν» το στυλ τους!
Υπάρχουν αρκετά «κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υφή των μαλλιών σας, στεγνώνοντάς τα σωστά και χτενίζοντάς τα έτσι που να έχουν όγκο. Γιατί, τα αδύναμα μαλλιά δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με λίγα μαλλιά. Το πρόβλημα αφορά συνήθως στο πάχος της τρίχας, που είναι περίπου 2 χιλιοστά της ίντσας λεπτότερα από τα κανονικά ή τα δυνατά μαλλιά. Επίσης, τα αδύναμα μαλλιά είναι λίγο πιο ευαίσθητα και «παραπλανούν» ως προς την τελική εικόνα •ανάλογα με το χρώμα τους, μπορεί να φαίνονται αραιά. Κατά μέσο όρο, οι ξανθιές έχουν περίπου 150.000 τρίχες, ενώ οι περισσότερες γυναίκες με σκούρα μαλλιά έχουν μόνο 100.000. Αν ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε «ανώδυνες» μεθόδους ενίσχυσης της υφής τους και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι.
Απαλή, προσεκτική φροντίδα
Πριν αρχίσετε να «περνάτε» τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά με το πιστολάκι, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μην τα σκουπίζετε ποτέ τρίβοντάς τα, γιατί έτσι καταστρέφονται τα περιτρίχια. Όταν λοιπόν στεγνώσουν, ξεμπλέξτε τα με μια χτένα με φαρδιά δόντια φροντίζοντας να κρατάτε τις τούφες από τη ρίζα, έτσι ώστε να μην τραβάτε με πολλή δύναμη τις τρίχες. Μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στη μεσαία τάση, για να αποφύγετε την τοπική υπερθέρμανση.
Περισσότερος όγκος
Τα άτονα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο «ζωντανά», μόλις προσθέσετε όγκο στις ρίζες. Γι' αυτό, πριν τα στεγνώσετε με το πιστολάκι, «περάστε» τις με λίγη κρέμα φιξαρίσματος ή σπρέι styling, και ξεκινήστε το στέγνωμα με τη βοήθεια μιας φαρδιάς βούρτσας. Θα πρέπει να σκύψετε λίγο το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα να τα βουρτσίσετε κόντρα και να επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Τέλος, σκύψτε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα μπροστά, στεγνώνοντας και βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας επίσης προς τα μπροστά.
Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά για να χρησιμοποιήσετε φαρδιά βούρτσα, τραβήξτε προς τα πάνω και στεγνώστε περισσότερο μερικές τούφες. Μπορείτε, επίσης, να μαζέψετε μερικές τούφες, να τις ζεστάνετε για λίγο με το πιστολάκι και να τις αφήσετε έτσι να στεγνώσουν πριν χτενιστείτε.
«Στήσιμο» στην τρίχα!
Το καλύτερο είναι να κάνετε το ελάχιστο δυνατό styling, αφού πρώτα βουρτσίσετε τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα. Για τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά, δε συνιστάται η χρήση κεριού, ζελέ ή πομάδας για περισσότερη λάμψη, καθώς περιέχουν λιπαρές ουσίες που θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν βρώμικα. Μια σταλιά υγρού ζελέ φέρνει καλό αποτέλεσμα στο styling των κοντών, πολύ λεπτών μαλλιών, ενώ το αντίστοιχο σπρέι για δυνατό κράτημα ενδείκνυται για τα πιο μακριά λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά. Είναι σημαντικό, όμως, να σηκώνετε τούφες-τούφες και να τις ψεκάζετε, γιατί αν εφαρμόσετε το σπρέι επιφανειακά, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να «βαρύνουν» τα μαλλιά.
Η φωτογραφία και το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το www.morethanawoman.gr