Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς. Φωτογραφία: Θοδωρής Αθανασιάδης
Κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, νομίζω ότι ξαναγεννιέμαι, ανανεώνομαι και είμαι έτοιμη να ταξιδέψω σε υπέροχα μέρη, να βουτήξω σε μοναδικές, μαγευτικές παραλίες με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, να γνωρίζω γοητευτικούς τόπους και φιλόξενους ανθρώπους. Και όλα αυτά, μπορώ να τα κάνω στην Ελλάδα, γεμάτη από ομορφιές που περιμένουν να τις ανακαλύψεις.
Ένα τέτοιο μέρος βρήκα στην Πύλο, έναν τόπο που θα πρέπει να επισκεφθείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Προσωπικά, λίγα μόνο χρόνια πριν, είχα την τύχη να την ζήσω για λίγο από κοντά και από τότε, έγινε για μένα ένα μέρος αγαπημένο που σκοπεύω πολύ σύντομα να επισκεφθώ ξανά. 
Για να σας δώσω μια πρόγευση μόνο από την Πύλο, αναδημοσιεύω φωτογραφίες της από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ethnos.gr και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε και εσείς όπως και εγώ. (Το σχετικό άρθρο έχει τον τίτλο, "Πύλος, η γη των ανοιξιάτικων θαυμάτων".

Φωτογραφία : ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΗΛΑΣ.
"...Στεκόμαστε στο ύψωμα πάνω από το Νιόκαστρο και αγναντεύουμε το υπέροχο τοπίο. Μια απάνεμη θάλασσα, που προστατεύεται από τη μακρόστενη παρουσία της νησίδας Σφακτηρία, μοιάζει να απαγκιάζει από τον παλμό του ανοικτού Ιονίου Πελάγους. Εδώ κι εκεί βρίσκονται κατάφυτοι βράχοι και νησάκια... ατάκτως ερριμμένα πάνω στον γαλάζιο καμβά και σε μικρή απόσταση από την ακτή.
Χαμηλά, σχεδόν κάτω από τα πόδια μας, η μικρή θαλασσινή πολιτεία της Πύλου...", σχετικό απόσπασμα από το ίδιο άρθρο
Βοϊδοκοιλιά. Φωτογραφία: ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΗΛΑΣ
 
Ο μεγάλος καταρράκτης στο Πολυλίμνιο. Η πεζοπορία μέχρι αυτό το σημείο είναι εύκολη και κατάλληλη για όλους.

Φωτογραφία: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ, θα σας αρέσει πολύ. Και πηγαίνετε στην Πύλο, θα σας γοητεύσει...!