Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σαπούνι λεβάντας, για καλό...!


Η χρήση σαπουνιού από λεβάντα είναι γνωστή και διαδεδομένη εδώ και χρόνια μια και συνεπάγεται πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας.
Τα αιθέρια έλαια που περιέχει η λεβάντα έχουν αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση καθιστώντας την κατάλληλη για την περιποίηση και την ανακούφιση της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας ύστερα από μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο, αλλά και κατάλληλη για την περιποίηση τσιμπημάτων από κουνούπια, ή σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται από εκζέματα. 
Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα οφέλη ενός σαπουνιού λεβάντας, χρησιμοποιείστε το για να κάνετε έναν παχύ αφρό με αυτό και στη συνέχεια καλύψτε προσεκτικά την προβληματική περιοχή. Μετά, ξεπλύνετε με δροσερό νερό και με ελαφρά χτυπήματα, στεγνώστε την ίδια περιοχή με μια απαλή, χνουδωτή πετσέτα.
Ακόμη, καθώς η λεβάντα έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, ένα απολαυστικό μπάνιο με σαπούνι λεβάντας, λίγο πριν ξαπλώσουμε, μας βοηθάει να ηρεμήσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας. 
Ιδανική επίσης για πλύσιμο ρούχων, ιδίως παιδικών, αλλά και χώρων του σπιτιού, λόγω της ευωδιάς της και των χαλαρωτικών της ιδιοτήτων που αναφέραμε ήδη.
Καλή σας απόλαυση!

beauty, cosmeticselux, welness