Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

10 Συμβουλές για λαμπερά, γερά μαλλιά...!



Για να έχετε γερά μαλλιά, πρέπει να ακολουθείτε κάποιους κανόνες, απλούς από τους οποίους όμως καλό είναι να μην παρεκκλίνετε. Όπως:

1. Άν στεγνώνετε με πιστολάκι τα μαλλιά σας, μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ ζεστό αέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, τους στερείτε πολύτιμη υγρασία. 

2. Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι, ψαλίδι ή πρέσα πάρα πολύ συχνά και προπάντων μην τα χρησιμοποιείτε χωρίς κάποια ειδική προστατευτική κρέμα. 

3. Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner της ίδιας σειράς προϊόντων μια και έχει παρατηρηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα.

4. Χρησιμοποιείτε conditioner κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, απαραίτητα. Μόνο τότε θα μετριάσετε το frizzy effect.

5. Διαλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τον τύπο τους, επειδή απλά, λάθος προϊόντα συνεπάγονται και λάθος αποτελέσματα!

6. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μαλλιά σας όταν είναι ακόμη νωπά από το λούσιμο μια και τότε είναι πολύ ευαίσθητα. Ξεμπλέξτε τα με πολύ απαλές κινήσεις για να μην τα βλάψετε.

7. Αν έχετε ξηρά μαλλιά, μισή περίπου ώρα πριν από το λούσιμο, κάντε τους μασάζ με ζεστό ελαιόλαδο και τυλίξτε τα με πετσέτα. Το ελαιόλαδο βοηθά τα μαλλιά να ανακτήσουν τη λάμψη τους. 

8. Για να μην σπάνε τα μαλλιά σας κατά το λούσιμο, φροντίστε να είναι πολύ καλά βρεγμένα πριν τη χρήση του σαμπουάν.

9. Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, αλλά κάθε δυο μέρες, το πολύ.

10. Αν δεν σας ενοχλεί, κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σας με δροσερό νερό, για να τα βοηθήσετε να διατηρήσουν την υγρασία και τη λάμψη τους.

Τέλος, όσον αφορά τη διατροφή σας, για να έχετε γερά μαλλιά, φροντίστε οι τροφές που επιλέγετε να σας εφοδιάζουν με βιταμίνες και μέταλλα. Τα αυγά και τα ψάρια ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών.