Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Carroten. Δίπλα μας κάθε στιγμή...!


Γειά σας. Το είπαμε και το ξαναλέμε και θα το ξαναπούμε...όσο και αν ο καιρός μας κάνει που και που κάποιες "αταξίες" το καλοκαίρι όλο και πλησιάζει. Από τώρα λοιπόν, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε τον Ήλιο με απόλυτη ασφάλεια και να τον χαρούμε χωρίς επικίνδυνες επιπτώσεις.
Η Carroten, με σκοπό να μας ενημερώσει όσο καλύτερα γίνεται και να μας προστατέψει με τον τρόπο αυτό όσο περισσότερο γίνεται κατά των βλαβερών συνεπειών του ήλιου, μας δίνει απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα. Όπως αυτά που ακολουθούν:



                     Χωρίς τη χρήση αντηλιακού, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά. Πολλαπλασιάζοντας το δείκτη προστασίας του αντηλιακού (SPF) με το προσωπικό μας χρόνο αντοχής στον ήλιο χωρίς προστασία, προκύπτει ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο. Πιο απλά, ο δείκτης προστασίας είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος.

 Πως βάζω σωστά το αντηλιακό; Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται σε καθαρό δέρμα, 15-30 λεπτά πριν την έξοδο μας στον ήλιο, κατά τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα σε όλες τις εκτειθέμενες περιοχές του δέρματος, επαναλαμβάνοντας. Σε ειδικές συνθήκες (εφίδρωση ή μετά το κολύμπι), η επάλειψη θα πρέπει να γίνεται συντομότερα.

Αν βάλω αντηλιακό μία φορά, είναι αρκετή για ολόκληρη την ημέρα;Μία φορά δεν είναι αρκετή. Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται περίπου όσο συχνά χρειάζεται στα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Να θυμάστε ότι κανένα αντηλιακό δεν παρέχει 100% προστασία και, κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με τα κατάλληλα ρούχα, καπέλο και σκιά. Παράλληλα, καλό είναι να αποφεύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο δυνατή (11:00 - 16:00).

Πότε είναι πιο επικίνδυνος ο ήλιος;Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες UVA και UVB είναι εντονότερες κατά τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην επιφάνεια της γης. Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11:00 και 16:00. Θυμηθείτε πως, ακόμη και στο βουνό, χρειαζόμαστε προστασία, γιατί βρισκόμαστε πιο κοντά στις ακτίνες του ήλιου.

Ο νεφελώδης ουρανός είναι ακίνδυνος;Ακόμα και αν δεν αισθάνεστε τη ζέστη του ήλιου, οι βλαβερές ακτίνες του διαπερνούν τα σύννεφα και φτάνουν στην επιφάνεια της γης. Κατά συνέπεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης μέρας, πρέπει να είμαστε προστατευμένοι με τα κατάλληλα αντηλιακά.

Αυτά, προς το παρόν. Περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την αντηλιακή προστασία που πρέπει να ακολουθήσουμε όσο και όλες τις πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα Carroten, μπορείτε να βρείτε εδώ.