Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Tips ομορφιάς ανά τον κόσμο...!

Musk, serum, peeling...Όσο κι αν οι λέξεις αυτές είναι "διεθνείς", εξακολουθούν να είναι "άγνωστες" σε όλες τις γυναίκες του χθες που έμαθαν -και συνεχίζουν- να εμπιστεύονται την ομορφιά τους στη φύση!
Σε κάθε γωνιά της γης, υπάρχει μια γυναίκα που έχει να μας... αποκαλύψει πολύτιμα μυστικά! Κι όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, αναφερόμαστε σε "μυστικά ομορφιάς" που βασίζονται στις πολύτιμες, φυσικές πηγές κάθε τόπου και "περνούν" από γενιά σε γενιά. Θέλετε να μάθετε κάποια από αυτά;
Στη Σκανδιναβία, οι γυναίκες όχι μόνο πίνουν πολύ νερό από φυσικές πηγές, αλλά πλένουν καθημερινά το πρόσωπό τους με παγωμένο μεταλλικό νερό τουλάχιστον 15-20 φορές! Πρόκειται δε για μια συνήθεια που "αχρηστεύει" τα ακριβά απολεπιστικά, καθώς αναζωογονεί άμεσα το δέρμα και, επιπλέον, μειώνει κατά πολύ το πρήξιμο κάτω και γύρω από τα μάτια.
Στη Σκωτία, οι γυναίκες (όπως και οι άντρες) έχουν πολύ ανοιχτόχρωμο και άρα ευαίσθητο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να το φροντίσουν δεν είναι άλλος από το αμυγδαλέλαιο, το οποίο απλώνουν στο πρόσωπό τους μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού, διατηρώντας το έτσι προστατευμένο κι ενυδατωμένο.
Προκειμένου να μη "χάσουν" το χαρακτηριστικό άσπρο, φωτεινό κι απαλλαγμένο από δυσχρωμίες δέρμα τους, οι Ρωσίδες χρησιμοποιούν κρέμες και μάσκες με βάση το γάλα και το γιαούρτι, αλλά και φρούτα που περιέχουν ήπια οξέα (ΑΗΑ ή α-υδροξυοξέα).
Το γάλα και το γιαούρτι περιέχουν σημαντική ποσότητα γαλακτικού οξέος, το όποιο απολεπίζει απαλά το δέρμα και αποχρωματίζει σταδιακά τις κηλίδες •δεν είναι τυχαίο ότι η Κλεοπάτρα συνήθιζε να "παίρνει" το μπάνιο της σε γάλα εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια.
Παρόμοια απολεπιστική δράση έχουν και τα οξέα των φρούτων, τα οποία θεωρούνται κατάλληλα για όλα τα δέρματα (εκτός ίσως από τα πολύ ευαίσθητα) και βρίσκονται κατά κόρον στις φράουλες, τα ακτινίδια, τον ανανά, τα ροδάκινα. Έτσι, μια ιδανική συνταγή ομορφιάς είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω •για παράδειγμα, μια μάσκα που να περιέχει 2 κουταλιές γιαούρτι και πολτοποιημένες φράουλες ή άλλο φρούτο. Θα την εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας για 10-15΄, θα την ξεπλύνετε στη συνέχεια με χλιαρό νερό και θα επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε το πρόσωπό σας να δείχνει πάντα καθαρό και λαμπερό.
Και μιας κι αναφερθήκαμε στην Κλεοπάτρα, να σας πληροφορήσουμε ότι
οι Αιγύπτιες γνωρίζουν πώς να "κρατούν" τα δόντια τους πάντα κάτασπρα: φτιάχνουν ένα μείγμα σόδας και χοντρού αλατιού, το απλώνουν κατά μήκος της οδοντοστοιχίας τους και το αφήνουν να δράσει για 1΄, κάθε μέρα!
Το γιαούρτι, αλλά και τα αμύγδαλα, αξιοποιούνται ως προϊόντα καθημερινής περιποίησης και στην Ινδία. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ 10 αμύγδαλα, προσθέστε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, απλώστε κι αφήστε το μείγμα να ενεργήσει ευεργετικά για 20-25΄σε πρόσωπο ή σώμα, σε καθαρό δέρμα.
Οι Ινδές χρησιμοποιούν, επίσης, το λάδι καρύδας σαν... conditioner, για να έχουν πάντα μαλλιά πλούσια, δυνατά, λαμπερά και ενυδατωμένα. Από την άλλη, σε πολλές περιοχές της Αφρικής, 20΄πριν το λούσιμο, οι γυναίκες βρέχουν το κεφάλι τους με γάλα (κάθε δεύτερη μέρα).
Στη Βουλγαρία, οι γυναίκες χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό το ροδόνερο για φυσική ενυδάτωση και ανακούφιση της ευαίσθητης επιδερμίδας, καθώς όχι μόνο την αναζωογονεί αλλά απορροφάται από αυτή στο λεπτό! Για να εξαφανίσετε κι εσείς οποιονδήποτε ερεθισμό και να "δυναμώσετε" το δέρμα σας, πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο και κάντε κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, τα μάτια και το λαιμό.
Οι Ιταλίδες έχουν, κατά κανόνα, υπέροχες βλεφαρίδες, επειδή έχουν μάθει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους να τις περιποιούνται με καστορέλαιο, που όχι μόνο τις κάνει πιο ανθεκτικές, αλλά τις βοηθά στον... πολλαπλασιασμό. Συνηθίστε να απλώνετε κι εσείς, κάθε βράδυ, λίγες σταγόνες καστορέλαιου στις βλεφαρίδες σας και... δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!
Οι Γαλλίδες, τώρα, είναι παγκοσμίως γνωστές για τις θεραπείες προσώπου που κάνουν τακτικά. Μια πολύ αποτελεσματική απαιτεί να λιώσετε μια χούφτα κεράσια και άλλους τόσους σπόρους ροδιού και να απλώσετε τον πολτό σε όλο το πρόσωπό σας για 5-6΄. Στη συνέχεια, θα σκουπίστε τη μάσκα με μια ζεστή πετσέτα, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και "σταθεροποιώντας" τη φωτεινότητα της επιδερμίδας.
Ακόμα ένα γαλλικό "μυστικό" είναι ότι
οι γυναίκες που διακρίνονται για την κομψότητά τους, όποτε ξεβάφουν τα νύχια τους, τα μουλιάζουν σε ζεστό χυμό λεμονιού που απομακρύνει την κίτρινη, αντιαισθητική χροιά που "αφήνει πίσω" το κόκκινο βερνίκι.
Όποτε το... παρακάνουν με το ξενύχτι, οι Ισπανίδες παίρνουν μια πατάτα, την κόβουν σε λεπτές φέτες και απλώνουν πάνω και κάτω από τα μάτια από μια φέτα. Κάντε το και θα δείτε να εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι!
Στην Πολωνία, το μέλι χρησιμοποιείται ως καλλυντικό από μαμάδες και κόρες, αλλά με διαφορετικό τρόπο: οι πρώτες το ζεσταίνουν και το απλώνουν σε ολόκληρο το πρόσωπο τους για ενυδάτωση, ενώ οι κορούλες τους το χρησιμοποιούν ως balm για να μαλακώνουν τα χείλη.
Στη μακρινή Αυστραλία, οι γυναίκες τρίβουν 1-2 φορές την εβδομάδα τα πέλματά τους με φλούδα αβοκάντο κι έχουν έτσι πόδια βελούδινα, χωρίς "σκασίματα", χειμώνα-καλοκαίρι.
Πάντως, η καλύτερη φυσική συμβουλή "'έρχεται" από την Κίνα. Εκεί, οι γυναίκες γνωρίζουν ότι για να έχεις αψεγάδιαστο δέρμα, το σωστό "πρόγραμμα ομορφιάς πρέπει να ξεκινά... από μέσα"! Για το λόγο αυτό, καταναλώνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες πράσινου τσαγιού (που προσφέρει στον οργανισμό ισχυρά αντιοξειδωτικά), ενισχύοντας τις άμυνες αλλά και τη λάμψη της επιδερμίδας, ανανεώνοντας τα κύτταρα και προλαμβάνοντας την εμφάνιση "γραμμών" έκφρασης, ρυτίδων κτλ. Στην καθημερινή διατροφή τους περιλαμβάνουν, επίσης κόκκινα φρούτα και πράσινα λαχανικά, που τις βοηθούν επιπλέον να... χάνουν κιλά!
Από τη Δώρα Ρουμελιώτη και το www.morethanawoman.gr