Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Shellac manicure....let's talk about it!


Τελευταία, όλο και περισσότερο ακούγεται ο όρος shellac, σαν μια νέα μέθοδος περιποίησης των νυχιών που υπόσχεται νύχια που διατηρούνται αναλλοίωτα μέρες πολλές, ίσως και ένα μήνα, σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς ξεφλουδίσματα, ρωγμές, ξεφτίσματα.
Στην ουσία, πρόκειται για gel manicure που φαντάζει να έχει μόνο θετικές πλευρές και οφέλη, στην πραγματικότητα όμως θέλει μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή του και παράλληλη τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής. Εγώ, μάλιστα, θα πήγαινα πιο μακριά στην αναζήτηση για την καταλληλότητα της μεθόδου αυτής ανάλογα, με την περίπτωση κάθε μιας από εμάς. Θα ρωτούσα κάποια εξειδικευμένη αισθητικό, ακόμη και κάποιον γιατρό (δερματολόγο, το πιθανότερο), που είναι ενήμερος σχετικά και μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές ως προς την υγεία μας.
Φυσικά, ακόμη και ύστερα από μια τέτοια γνωμοδότηση, πρέπει να έχουμε υπ΄όψη μας κάποια πράγματα, πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του gel manicure.
Ένα από αυτά είναι το ότι πρέπει να είναι σε απόλυτα καλή κατάσταση τα χέρια μας, πριν την οποιαδήποτε εφαρμογή. Άν έχουμε πετσάκια, ή κάποιες αμυχές, γδαρσίματα στα νύχια και τα χέρια μας, δεν πρέπει να εφαρμόσουμε το gel manicure, αφού τότε, η διάρκεια ζωής του shellac θα επηρεασθεί, άρα δεν θα έχει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Οπότε, γιατί να το κάνουμε; 
Επίσης, τα απορρυπαντικά και τα διάφορα καθαριστικά προϊόντα επηρεάζουν αρνητικά τη διάρκεια του shellac, οπότε καλό είναι να προστατεύουμε τα νύχια μας με ειδικά πλαστικά γάντια, πριν τη χρήση τους.
Ακόμη, μπορεί να λέγεται ότι το shellac διαρκεί ένα μήνα περίπου (γύρω στις 15 μέρες, το πιθανότερο), αλλά επειδή τα νύχια μας μεγαλώνουν στο μεσοδιάστημα, μπορεί να χρειαστεί να τo ανανεώσουμε.
Οι ειδικές λάμπες που χρησιμοποιούνται στη μέθοδο αυτή, μπορεί να βλάψουν τα χέρια μας. Συνιστάται η χρήση αντηλιακού κατά την έκθεσή τους σε αυτήν, ή ακόμη και η χρήση γαντιών που καλύπτουν όλο το χέρι, εκτός από τα ακροδάκτυλα.
Για την αφαίρεση του shellac, χρειάζεται ειδική μέθοδος και αντίστοιχο ασετόν, οπότε η λύση που ενδείκνυται σαν η πιο κατάλληλη είναι να επισκεφθείτε κάποιο ειδικό salon για να σας το αφαιρέσουν.
Αυτές, είναι κάποιες γενικές οδηγίες, πάνω απ' όλα όμως, πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε τη μέθοδο shellac, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό που θα σας διαβεβαιώσει ότι δεν διατρέχετε κανέναν απολύτως κίνδυνο, ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία της οποίας τα προϊόντα επιλέγετε για να σας συμβουλεύσουν ανάλογα. Νομίζω ότι αυτοί είναι οι πλέον κατάλληλοι για κάτι τέτοιο.
#shellac