Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με αφορμή ένα άρωμα: Forever and ever, by Dior.

Forever and ever, Dior
"Because Christian Dior felt as much a Perfumer as a Couturier, he wanted to create fragrances so he could see each of his dresses emerge one by one from the bottles."

Description

FREESIA and Jasmine petals blended with Bulgarian Rose make Forever and Ever Dior a tender and delicate fragrance. 

H αίσθηση που αφήνει...
Οι νότες κορυφής του, είναι απαλές, λουλουδάτες, ενώ στη βάση του, το white musk δεν "βαραίνει" το άρωμα, με τη βανίλλια να του προσδίδει βάθος και γλυκύτητα. 

Οίκος Dior, Με αφορμή ένα άρωμα...
To Forever and Ever, δώρο από αγαπημένες φίλες μου, μου άρεσε πολύ. 
Άλλωστε, στην πλειοψηφία τους, τα αρώματα DIOR, είναι από τα αγαπημένα μου. 
Βλέπετε, ξεχωρίζουν. 
Είναι σαν να ψεκάζεσαι με την αύρα τους και μαζί με μια απαράλλακτη ποιότητα, που τα χαρακτηρίζει. Ta χαρακτηρίζει ένας αέρας διαφορετικός, φορτωμένος με τις μνήμες και τα γεγονότα που φέρνει μαζί του ο Οίκος Dior. 
Ο Οίκος, που η ιστορία του ξεκινά τον Δεκέμβριο του 1946, τότε που ιδρύεται και "εγκαθίσταται" στον αριθμό 30 της Avenue Montaigne, στο Παρίσι, αν και -επίσημα- ο Οίκος Dior γιορτάζει σαν χρονιά δημιουργίας του, το 1947, τότε που λανσάρει την πρώτη του collection, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. 
Τη διάσημη αργότερα New Look collection, επαναστατική και πρωτοπόρα για τα δεδομένα της τότε εποχής, που όχι μόνο θα σημαδέψει την Ιστορία της Μόδας, αλλά και θα την επηρεάσει σημαντικά. 
photo source: new_look_vignette, www.dior.com
Μια collection με σήμα κατατεθέν τη μακριά, πλούσια φούστα με την πολύ στενή μέση, που θα δώσει στις γυναίκες την ελευθερία στην κίνηση και τη joie de vivre, όπως λέει στη βιογραφία του Dior, η συγγραφέας Marie-France Pochna.
pictures source: www.dior.com
and http://www.csa.com.tr/language/en/project-type/innovation-creativity/
Το 1947, και πάλι, ο Οίκος Dior θα δημιουργήσει το πρώτο του άρωμα, το πραγματικά διάσημο  Miss Dior, που θα γίνει διαχρονικό. Το άρωμα πήρε το όνομά του από την Catherine Dior, δηλαδή την αδελφή του Christian Dior.

Δυο χρόνια αργότερα, ένα νέο άρωμα θα λανσαριστεί από τον Οίκο Dior, το Diorama.

Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Οίκος θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και καταξίωση, ενώ θα δραστηριοποιηθεί σε πολυτελή είδη, μεταξύ άλλων. 
Ο ίδιος ο Christian Dior, το 1951, θα εκδώσει το πρώτο του βιβλίο Je Suis Couturier (I am a Couturier).
To 1955, λανσάρεται το πρώτο lipstick του Dior.
To 1957, μετά τον θάνατο του Christian Dior, σαν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οίκου, θα αναλάβει ο Yves Saint Laurent, 21 ετών τότε, ενώ ο Οίκος Dior δεν θα χάσει ποτέ την αίγλη του. 
Περιμένετε σύντομα, πολύ περισσότερα νέα του...