Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Dior... Château de La Colle Noire




Το Château de La Colle Noire, η περιοχή Fontaines Parfumées, και τα λιβάδια με May Rose στο Domaine de Manon και το Clos de Callian: Τέτοιου επιπέδου είναι τα ονόματα και οι τοποθεσίες που συνδέονται περισσότερο από ποτέ με το όνομα του Dior, ο οποίος, ως εμβληματικός Οίκος Αρωμάτων, έχει ανανεώσει τους δεσμούς του με την Grasse, διαιωνίζοντας την ιστορία του στην περιοχή.

Διότι πράγματι, ο Οίκος Dior έχει κάνει σημαντικές επιλογές και ταυτόχρονα έχει αναλάβει αποφασιστικές δράσεις, με την αποκατάσταση του Château de La Colle Noire του Christian Dior, το στήσιμο του δημιουργικού εργαστηρίου του François Demachy στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Fontaines Parfumées, και την δημιουργία αποκλειστικών συνεργασιών με καλλιεργητές που παράγουν αρωματικά λουλούδια.

Η ιστορία του Dior και της Grasse είναι μια όμορφη ιστορία, που πηγαίνει πίσω στα νεανικά χρόνια του Christian Dior, όταν κατέφυγε σε αυτήν την γενναιόδωρη γη στα χρόνια της Κατοχής. Το ειδύλλιο του με τον τόπο συνεχίστηκε όταν τα εξαιρετικά λουλούδια της Grasse τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει τα πρώτα αρώματα του. Τους πυλώνες του θρύλου του Dior που είναι η Μiss Dior, το Eau fraiche, το Diorama , το Diorissimo και το Eau Sauvage. Αυτή η πολύ ισχυρή βάση ενισχύθηκε όταν, λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, άρχισε να αναστηλώνει το Château de La Colle Noire, καθιστώντας την σε μια εύφορη περιοχή που προορίζεται, μεταξύ άλλων, για την παραγωγή σημαντικής συγκομιδής αρωματικών λουλουδιών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Οίκος Dior είναι παρών στη Grasse, υπακούοντας την επιθυμία του ιδρυτή του, στο να συνεχίσει το Προβηγκιανό όνειρο του Christian Dior. Ο François Demachy, Δημιουργός Αρωμάτων του Dior, του οποίου το εργαστήριο είναι πλέον στην Fontaines Parfumées, έχει καταγωγή από την περιοχή και έχει ξεκινήσει επαφές και συνεργασίες με τις νέες γενιές των παθιασμένων καλλιεργητών οι οποίοι αναγεννούν την Grasse.

Το Château de La Colle Noire, το οποίο τελικά αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του Christian Dior, λάμπει μέσα από τη νέα του ζωή.

Ενώ τρέφεται από το πλούσιο παρελθόν του και καθώς πλέον υποστηρίζεται από αυτά τα μέρη που βρίσκονται τα θεμέλιά του, το μέλλον των αρωμάτων Dior είναι πράγματι στη Grasse.