Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λεβάντα, για πρωϊνή ομορφιά....!


Γειά σας!
Κάποιες φορές, το να είμαστε και να δείχνουμε όμορφες το πρωί, εξαρτάται από το πώς κοιμηθήκαμε το προηγούμενο βράδυ. Άν, για παράδειγμα -θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς, οπωσδήποτε- έχουν υπάρξει φορές που κάτι μας κρατάει άγρυπνες ή κοιμόμαστε αλλά με ιδιαίτερα άσχημο ύπνο, τότε την επόμενη ημέρα, όλα αυτά αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας...αρνητικά. 
Ο λόγος; Η επιδερμίδα του προσώπου μας χρειάζεται ξεκούραση για να αναγεννηθεί και να ανανεωθεί, στη διάρκεια της νύχτας. Αλλοιώς ταλαιπωρείται και το δείχνει.
Και επειδή ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες, πέφτοντας για ύπνο, ότι θα κοιμηθούμε καλά, ας φροντίσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πώς; Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, αφού σιγουρευτούμε ότι δεν μας προκαλούν κάποια αλλεργία ή οποιαδήποτε άλλη δυσανεξία. Σχετικά, μπορούμε να ρωτήσουμε τον φαρμακοποιό μας, από τον οποίο πιθανότατα θα τα προμηθευτούμε.
Για αρχή, για εισαγωγή στον κόσμο των αιθέριων ελαίων που θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα, θα σας πρότεινα τη λεβάντα, για την οποία υποστηρίζεται ότι βοηθάει στην απομάκρυνση αρνητικών σκέψεων ενώ παράλληλα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. 
Πώς να τη χρησιμοποιήσετε;
Αφού κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο πριν φορέσετε το αγαπημένο σας νυχτικό, ή τις πιο άνετες πυτζάμες σας, αναμείξτε λίγες μόνο σταγόνες στην ενυδατική κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε, χρησιμοποιείστε την ειδική συσκευή για αιθέρια έλαια ή ρίξτε 1-2 σταγόνες στο μαξιλάρι σας και αφήστε να περάσει λίγη ώρα πριν πέσετε για ύπνο.
Άν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα από όλα αυτά, χρησιμοποιείστε απλά ένα σαπούνι λεβάντας στο νυχτερινό σας μπάνιο. 
Εκτός από τη λεβάντα, μπορούμε να επιλέξουμε αιθέριο έλαιο περγαμόντου, που βοηθάει να ξεπεράσουμε τις πιθανές νυχτερινές μας φοβίες και τον φόβο της αϋπνίας.
Εσείς, χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο αιθέριο έλαιο και αν ναι, ποιό;
Θα χαρώ να μάθω, στο cosmeticsdeluxblogspot@gmail.com...!