Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 anti depression tips


Υπάρχουν στιγμές, ημέρες ή και περίοδοι ολόκληρες που αισθανόμαστε απαισιόδοξες, απογοητευμένες, στενοχωρημένες. 
Για να ξεπεράσουμε αυτήν τη mini ή όχι και τόσο mini κατάθλιψη, πρέπει να δράσουμε ή μάλλον να αντιδράσουμε αστραπιαία. Πώς; Αμέσως, ακολουθούν 3 συμβουλές που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες.
1. Ζητείστε την παρέα προσώπων από τον οικογενειακό ή τον κοινωνικό σας περίγυρο, ανθρώπων που ξέρετε ότι σας αγαπούν και αγάπη θα σας δώσουν και πάλι. Εκείνων που είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό σας, να σας ακούσουν, να σας δώσουν μια άλλη, περισσότερο θετική άποψη των πραγμάτων, εκείνων που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ανήκετε κάπου.
2. Κοινωνικοποιηθείτε ακόμη και αν δεν το αισθάνεστε σαν λύση, ακόμη και αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται βουνό. Κάντε την προσπάθεια, πραγματικά θα αξίζει τον κόπο. Βρείτε μια ομάδα που μπορεί να έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και  ενταχθείτε σε αυτήν, είτε πρόκειται για ένα σεμινάριο που θα παρακολουθήσετε, για ένα μάθημα αναφορικά με μια ασχολία σας, η συμμετοχή σας σε μια ξενάγηση, μια ομαδική επίσκεψη σε χώρους τέχνης.
3. Κινηθείτε, η σωματική κίνηση κάνει πολύ καλό από τη στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι κάθε είδους φυσική δραστηριότητα μειώνει το άγχος και το στρες, ενώ ταυτόχρονα μας προκαλεί ευεξία.
4. Βάλτε μικρούς στόχους, και πολύ μικρούς ακόμη, και "κατακτήστε τους". Φτιάξτε, για παράδειγμα, κάτι μόνες σας  (ένα κόσμημα, ένα ρούχο, μια τσάντα, μια κατασκευή από χαρτί) και κάντε το δώρο σε κάποιον που αγαπάτε πολύ. Έτσι, θα έχετε δύο στόχους μαζί, να φτιάξετε κάτι και να δώσετε χαρά σε κάποιον άλλον, άρα και σε εσάς.
5. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Πολλές φορές, η έλλειψη αγάπης προς τον εαυτό μας, ή αυτο-εκτίμησης, τελικά, μας προκαλούν κατάθλιψη.
Αγαπήστε τον εαυτό σας, μόνο και μόνο επειδή είστε ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ δημιουργία. Και μην το ξεχάσετε ποτέ. Με μικρά βήματα, ίσως, αλλά σταθερά και συνεχώς αυξανόμενα, σχεδιάστε το μέλλον σας και κάντε το πιο ευτυχισμένο. Είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρετε. Ξεκινώντας, από τώρα....