Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

NIVEA...the beginning

Γειά σας. Η Nivea, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, μάλλον από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά, έγινε σημαντική στη ζωή όλων.
Η ιστορία της, ακολουθεί...
"Η δημιουργία της κρέμας NIVEA Creme πριν πάνω από έναν αιώνα σηματοδότησε την αρχή μιας μοναδικής ιστορίας επιτυχίας και τη γέννηση της πιο διάσημης μάρκας στον κόσμο για την περιποίηση της επιδερμίδας*. Η NIVEA αποτελεί προϊόν εκτενούς έρευνας, ευφυούς δημιουργικότητας και περίφημου επιχειρηματικού δαιμονίου. Το 1890, ο Δρ. Oscar Troplowitz εξαγόρασε το εργαστήριο του Paul C. Beiersdorf που είχε έδρα το Αμβούργο. Ο επιστημονικός σύμβουλος του Troplowitz, ο διακεκριμένος δερματολόγος καθηγητής Paul Gerson Unna, του μίλησε για έναν πρωτοποριακό γαλακτωματοποιητή που ονομάζεται Eucerit (από την αρχαία ελληνική λέξη «ευσερίνη» που σημαίνει όμορφο κερί). 
Μαζί το 1911, δημιούργησαν την πρώτη σταθερή κρέμα στον κόσμο με βάση το νερό και τα έλαια, με σύσταση κατάλληλη για μαζική παραγωγή και τη βάφτισαν NIVEA. 
1911, πρώτη συσκευασία της NIVEA
Η «μητέρα όλων των κρεμών» ήταν φημισμένη για το πάλλευκο χρώμα της, και η λέξη NIVEA προέρχεται από τη λατινική λέξη «nix, nivis», που σημαίνει χιόνι. 

NIVEA, λοιπόν, σημαίνει «λευκό χιόνι». Εκτός από το γαλακτωματοποιητή Eucerit, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ένωση των μορίων των ελαίων προς τα μόρια του νερού, η αρχική κρέμα περιείχε επίσης γλυκερίνη και μικρή ποσότητα κιτρικού οξέος, ενώ είχε άρωμα τριαντάφυλλου και ελαίων κρίνου. Παρά τις τακτικές βελτιώσεις που έχει υποστεί η κρέμα NIVEA Creme ώστε η σύνθεσή της να συμβαδίζει με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, στην ουσία έχει αλλάξει πολύ λίγο τα τελευταία 100 χρόνια. 
NIVEA, διαφήμιση του 1911

Η μεταλλική συσκευασία της NIVEA Creme, από την άλλη, ανακαινίστηκε πλήρως μόλις 14 χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία. Στη δεκαετία του 1920, ή τη «Χρυσή δεκαετία», όπως ήταν επίσης γνωστή, γεννήθηκε μια ολοκαίνουργια νοοτροπία˙ η «νιότη» και ο «ελεύθερος χρόνος» έγιναν οι νέες λέξεις του συρμού. Η NIVEA αναγνώρισε τη νέα τάση, ανταποκρίθηκε σε αυτήν και προσάρμοσε ανάλογα το παγκόσμιο προφίλ των προϊόντων της. Το φανταχτερό art nouveau σχέδιο της αρχικής μεταλλικής συσκευασίας της NIVEA αντικαταστάθηκε από μια απλή μεν, αλλά ξεχωριστή συσκευασία. Αυτά έγιναν εν έτει 1925. Η συσκευασία ήταν μπλε μεταλλική και έφερε την επιγραφή NIVEA με λευκά γράμματα. 
1925, πρώτη μπλε μεταλλική συσκευασία της NIVEA
Η οικογένεια NIVEA συνέχισε να μεγαλώνει. Στη δεκαετία του 1930, πολλά νέα προϊόντα προστέθηκαν στη σειρά, όπως η κρέμα ξυρίσματος, το σαμπουάν και το λάδι σώματος. Η NIVEA έγινε μια παγκόσμια εμπορική επωνυμία με κορυφαίες πωλήσεις."
#nivea