Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ, ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ...


Είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι ένας καλός ύπνος κάνει καλό στο δέρμα, την επιδερμίδα μας. Βλέπετε, όταν κοιμόμαστε, το δέρμα μας παράγει νέο κολλαγόνο, κάτι που εμποδίζει τη χαλάρωσή του. Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου, προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα μας, άρα περισσότερες ρυτίδες.
Κάτι άλλο που συμβαίνει όταν κοιμόμαστε, είναι ότι ο οργανισμός μας ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα μας, συνεπώς,  όταν έχουμε κοιμηθεί καλά το βράδυ, ξυπνάμε με φωτεινό, λαμπερό δέρμα.
Κάτι άλλο που μπορεί επίσης να παρατηρήσουμε ύστερα από πολύ λίγες ώρες ύπνου, είναι σακκούλες κάτω από τα μάτια μας. Ένας τρόπος για να το περιορίσουμε αυτό, είναι να βάλουμε ακόμη ένα μαξιλάρι εκτός από αυτό που ήδη χρησιμοποιούμε, σαν προσκέφαλο, όση ώρα κοιμόμαστε. Ο καλός ύπνος, μειώνει επίσης αισθητά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. 
Ακόμη και τα μαλλιά, την υγεία και την ποιότητά τους επηρεάζει η έλλειψη ύπνου.
Τι να κάνουμε λοιπόν για να εξασφαλίσουμε, όσο το δυνατόν, τις απαραίτητες ώρες και την καλή ποιότητα του ύπνου μας;
Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις αρνητικές σκέψεις πριν πέσουμε στο κρεββάτι μας και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, θετικές, αναπολώντας ακόμη και κάποιες από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μας, σαν να τις ξαναζούμε. Να σκεφθούμε ό,τι πιο ευχάριστο μας έρχεται στο μυαλό. Να αισιοδοξήσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Να κάνουμε σκέψεις και σχέδια που θα μας φέρουν γρηγορότερα σε μια κατάσταση καλύτερη από αυτή που βιώνουμε. 
Επίσης, όπως υποστηρίζουν αυτοί που ασχολούνται ειδικότερα με αυτό το θέμα, υπάρχουν κάποιες φράσεις που μπορούμε να ψιθυρίσουμε, να "ζωγραφίσουμε" νοερά στον αέρα, να σκεφθούμε, ώστε να μπορέσουμε να κοιμηθούμε καλύτερα. 
Επιλέγω μία από αυτές για να σας τις πω, αντί για οποιαδήποτε άλλη καληνύχτα.
(photo source:http://www.huffingtonpost.com/rosie-osmun/sleep-quotes_b_7560836.html)
  
Σας το εύχομαι...