Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

7 συμβουλές για γερά μαλλιά

(photo source: https://gr.pinterest.com/pin/336644140877411555/)
Η περιποίηση των μαλλιών μας έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη συνολική μας εικόνα και δεν πρέπει να τα παραμελούμε για κανένα λόγο.
Κάποιες συμβουλές για την καλύτερή τους εμφάνιση, εύκολες και πρακτικές, είναι οι εξής.
1. Επιλέξτε κάποιο σαμπουάν που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας, κατά της ξηρότητας, αν είναι ξηρά, κατά της λιπαρότητας αν είναι λιπαρά, κ.ο.κ.
2. Χρησιμοποιείτε πάντα conditioner όταν τα λούζετε. Αντίθετα με όσα λέγονται καμμιά φορά για τη χρησιμότητα του conditioner, να θυμάστε ότι κάνει πολύ καλό στα μαλλιά μας. Τα διατηρεί γερά, ενυδατωμένα και υγιή, αρκεί να τα ξεπλένουμε πολύ καλά μετά τη χρήση του. 
3. Μη λούζετε τα μαλλιά σας πάνω από 2 με 3 φορές την εβδομάδα, διαφορετικά καταστρέφετε το φυσικό τους έλαιο που σκοπό έχει να τα προστατεύει και να τα θρέφει.
4. Αποφύγετε να πλένετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό. Το καυτό νερό κάνει τα μαλλιά μας να σπάνε και αδυνατίζει τις ρίζες τους.
5. Καθώς τα λούζετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε ένα απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει τα μαλλιά.
6. Κουρεύετε τα μαλλιά σας συχνά, δίνοντας έμφαση στις άκρες τους ώστε να μη δημιουργηθεί ψαλίδα και να είναι περισσότερο υγιή.
7. Όσο είναι υγρά και θέλετε να τα ξεμπλέξετε, μην αρχίζετε το βούρτσισμα από τις ρίζες προς τα κάτω, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα τα σπάσετε. Ξεκινήστε από χαμηλά, κοντά στις άκρες τους και ανεβαίνετε σιγά-σιγά προς τα πάνω. 
Και να θυμάστε. Η τακτική φροντίδα των μαλλιών σας θα φέρει σίγουρα, καλά αποτελέσματα.