Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αγόρασες λάθος καλλυντικά: Συμβουλές και tips για να σου φανούν χρήσιμα!

Μη βιαστείτε να μετανιώσετε για μια "λάθος" αγορά. Μετατρέψτε τη σε "σωστή", με κάποια μικρά τρικ!
Αποκλείεται να μη σας έχει τύχει να αγοράσετε ένα κραγιόν "υπερβολικό" για τα γούστα σας που όμως, κάτω από το φως του καταστήματος και... την πίεση της πωλήτριας, έμοιαζε ιδανικό! Κι αν ψάξετε καλά τα συρτάρια σας, σίγουρα θα βρείτε κι άλλες, παραπεταμένες συσκευασίες καλλυντικών που τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε! Πώς;
√ Έχετε, για παράδειγμα, μια διάφανη πούδρα και θέλετε να της "δώσετε" χρώμα; Απλώστε τη στο πρόσωπό σας με το κατάλληλο πινέλο, το οποίο θα "περάσετε" απαλά, στη συνέχεια, από μια παλέτα σκιών σε ροζ αποχρώσεις και, με γοργές κινήσεις, θα το "περάστε" ξανά πάνω από την πούδρα. Για έξτρα λάμψη, μπορείτε να απλώσετε τοπικά λίγο ιριδίζον γκλος, ακόμα κι αν είναι για τα χείλη.
√ Θέλετε, μήπως, να "κατεβάσετε τους τόνους" σε μια έντονη σκιά; Ξεκινήστε περνώντας το πάνω βλέφαρό σας με λίγη διάφανη πούδρα (που απορροφά τη λιπαρότητα και εστιάζει στο τελικό αποτέλεσμα), απλώστε τη σκιά σας με ένα μικρό πινέλο και "καλύψτε" τη στο τέλος ελαφρά με μια πολύ λεπτή στρώση πούδρας.
√ Μήπως είναι πολύ έντονο κάποιο κραγιόν; "Περάστε" το με ένα απαλά ιριδίζον γκλος και, αν θέλετε, ταμπονάρετε απαλά τα χείλη σας με το σφουγγαράκι της πούδρας σας.
√ Μήπως, πάλι, έχετε αφήσει στα... αζήτητα ένα κραγιόν επειδή είναι πολύ "ψυχρό"; Θα το... ζεστάνετε περνώντας πάνω του λίγη τερακότα ή σκούρο ρουζ και, στη συνέχεια, περνώντας ένα ανοιχτόχρωμο, ημιδιάφανο balm ή γκλος.
√ Μήπως σας φαίνεται το ρουζ σας πολύ ψυχρό; "Δώστε" του χρώμα περνώντας το με μια σκιά σε χρυσή, πορτοκαλί ή ροδακινί απόχρωση (όπως περιγράψαμε για την πούδρα). Για να έχετε, ωστόσο, ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, φροντίστε οι υφές και των δύο προϊόντων να είναι ίδιες: είτε σε κρέμα είτε σε σκόνη.
√ Θέλετε, τέλος, να "ανοίξετε" αισθητά κάποιο φον ντε τεν σας; Δημιουργήστε ένα ολοκαίνουργιο, πιο κοντά στα φυσικά σας χρώματα προϊόν ,αναμειγνύοντας μια δόση του με ίση ποσότητα από την ενυδατική σας κρέμα.
Σε κάθε περίπτωση, να αναμειγνύετε τα προϊόντα πάνω στο χέρι σας κι όχι στις συσκευασίες τους. Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε πώς θα είναι στο δέρμα σας και να "φτιάχνετε" τις αναλογίες ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
από τη Δώρα Ρουμελιώτη και το www.morethanawoman.gr