Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

HOW TO CHOOSE YOUR FOUNDATION. USEFUL TIPS

(photo source: https://gr.pinterest.com/pin/342132902921385840/)

Το foundation (ένα προϊόν make up που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, χρωματίζοντάς το απαλά, ώστε να δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και να καλύψει τις τυχόν δυσχρωμίες και ατέλειες), πρέπει να το επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή, ώστε να μας ταιριάζει.
Γι΄αυτό, καλό είναι να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό για την αγορά του, ή και να γνωρίζουμε ότι πρέπει να μην δημιουργεί έντονες αντιθέσεις με την απόχρωση του δέρματός μας, αλλά να είναι "συμβατό" με αυτή.
Ένα μικρό τρικ που μπορούμε να κάνουμε, όταν επιλέγουμε ένα foundation είναι το εξής. Βάζουμε μικρή ποσότητα από το foundation στην εξωτερική πλευρά του χεριού μας και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να απορροφηθεί ελαφρά. Στη συνέχεια, βλέπουμε στο φυσικό φως (και όχι σε κάποιο τεχνητό φως καταστήματος, ακόμη και αν χρειαστεί να βγούμε έξω από αυτό!) την απόχρωση που έχει πάρει το foundation στο χέρι μας. Αν δεν δημιουργεί όπως είπαμε ήδη, μεγάλη αντίθεση με το χρώμα μας, τότε είναι αυτό που μας ταιριάζει, διαφορετικά, δοκιμάζουμε κάποια πιο ελαφρά απόχρωση, μέχρι να πετύχουμε την ιδανική.
Και μια ακόμη συμβουλή...Άν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή ή ζείτε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, η καλύτερη επιλογή σας θα πρέπει να είναι ένα oil free foundation.
Ελπίζω να σας βοήθησα.
Εσείς, δοκιμάσατε πρόσφατα κάποιο foundation; Με ποιο τρόπο επιλέγετε συνήθως το foundation που χρησιμοποιείτε;
Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας.

Ειρήνη Κάντζα
#beautytips
#makeuptips