Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

HOW TO BE PARISIAN...

Ένας έξυπνος και αστείος οδηγός για τη γυναίκα που θέλει να ανακαλύψει 

το Παριζιάνικο στυλ που κρύβει μέσα της 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ

OΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ

(How to be a Parisian wherever you are)

των Anne Berest, Audrey Diwan,

Caroline de Maigret, Sophie Mas 

Βρίσκεσαι στην Αθήνα; Στη Θεσσαλονίκη; Στην Πάτρα; Στο νησί; Στο βουνό; Στην εξοχή; Και ποιος σου λέει ότι δεν μπορείς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι –ακόμη κι αν γνωρίζεις το Παρίσι μόνο μέσα από τα βιβλία και τις ταινίες; Γιατί τα πάντα είναι θέμα στυλ, διάθεσης και… κακών συνηθειών!

Σίγουρα θα αναρωτηθείς τι σημαίνει να είσαι Παριζιάνα. Για να πάρεις μια ιδέα, «η Παριζιάνα πιστεύει ότι είναι το απόλυτο πρότυπο. Είναι έτοιμη να γεμίσει τον πλανήτη με συμβουλές ζωής γράφοντας βιβλία και μπλογκ… Δε φοβάται το γήρας, δε φοβάται τίποτα, εκτός από τον ίδιο το φόβο… Διατηρεί τις μικρές της ατέλειες, τις οποίες και λατρεύει: είναι σημάδι ότι έχει δύναμη χαρακτήρα και ότι αισθάνεται όμορφη χωρίς να είναι τέλεια… Φτάνει πάντα καθυστερημένη… Δεν έχει την τσάντα που φωνάζει από μακριά τη μάρκα της… Δε φοράει εκείνο το χρυσό ρολόι που κοστίζει όσο ένα μεγάλο αυτοκίνητο…. Θέλει να λάμπει, αλλά μόνο χάρη στο πνεύμα της… Η Παριζιάνα φιλάει όπως κάνει και όλα τα υπόλοιπα πράγματα: κινηματογραφικά!»

Το διεθνές best seller Πως να Είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι είναι ένα έξυπνο, αστείο και τολμηρό βιβλίο-οδηγός για τη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή με παριζιάνικο στυλ… πάντα και παντού.   

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που
συνθέτουν το παριζιάνικο στυλ; Πώς ντύνεται, πώς διασκεδάζει, πώς συμπεριφέρεται, πώς σκέφτεται μια πραγματική Παριζιάνα;

Τέσσερις λαμπερές και επιτυχημένες Γαλλίδες δίνουν όλες τις απαντήσεις και καταθέτουν με τόλμη και γερές δόσεις χιούμορ τις απόψεις και τις συμβουλές τους για το στυλ, τη μόδα, την κουλτούρα, το φαγητό, τους άντρες, το γάμο, τη μητρότητα και πολλές ακόμη πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Με καριέρες στο χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και των εκδόσεων, οι τέσσερις συγγραφείς –η Ανν Μπερέστ, η Οντρέ Ντιγουάν, η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας– φανερώνουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα τα μυστικά και τα ελαττώματά τους, ενώ ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται για την περίπλοκη και συχνά αντιφατική συμπεριφορά τους. Θα σε πάρουν μαζί τους στο πρώτο ραντεβού, σ’ ένα πάρτι, στα αγαπημένα τους Παρισινά στέκια, ακόμη και στην κουζίνα τους. 

Θα σου πουν τι να κάνεις για να ζηλέψει ο σύντροφός σου και πώς να είσαι μυστηριώδης, αισθησιακή, αλλά, ταυτόχρονα, απολύτως φυσική. 

Tην μετάφραση έχει κάνει η Κοραλία Τσαγκαράτου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL-ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ