Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ευτυχία μπορεί να θέλει "γυμναστική"


Ευτυχία...τι είναι άραγε; Είναι τα όνειρά μας που βγαίνουν αληθινά; Οι φίλοι που περνάμε τη ζωή μας παρέα; Η οικογένεια που κάνουμε; Οι επιτυχίες; Οι αποτυχίες που δεν μας καταβάλλουν; 
Αν με ρωτήσετε, ευτυχία είναι η γαλήνη...η ηρεμία που μπορεί να έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, όταν όλα γύρω μας είναι -ή καταφέρνουμε εμείς να τα κάνουμε- σε ισορροπία. Όσο δυνατόν είναι αυτό και όσες θυσίες χρειάζονται για να επιτευχθεί.
Τώρα, συμβουλές για την ευτυχία υπάρχουν; Πάλι προσωπικά θα σας απαντήσω. Ναι...για να έχουμε και μεμονωμένες, έστω, τέτοιες στιγμές, αλλά ναι, υπάρχει.
Τρόποι για να την αποκτήσουμε μπορεί κάποιος να μας συστήσει; Και πάλι, η ερώτηση είναι θετική. Κατά τη γνώμη μου, πάντα. Και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Για μένα είναι κάτι σαν τη γυμναστική...οι διάφορες συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί για την ευτυχία, εννοώ. Όσο περισσότερο "γυμναζόμαστε", τόσο περισσότερο πετυχαίνουμε τον σκοπό μας.
'Ας "γυμναστούμε" λοιπόν για μεγαλύτερη ευτυχία.
Στο video που ακολουθεί, μιλάει ο Michael Norton, Καθηγητής του Harvard Business School, και μας λέει ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, αλλά - ειλικρινά- όχι όπως φανταζόμαστε, μάλλον όλοι...
Παρακολουθήστε τον αν έχετε 12 λεπτά, περίπου, ή δείτε το ακόμη και με διαλείμματα. Να μην ξεχάσω να σας πω. Έχει ελληνικούς υπότιτλους.



Ειλικρινά, θα χαρώ πολύ να μάθω τη γνώμη σας, αλλά όπως και νά'χει, σας εύχομαι την ευτυχία να την κατακτήσετε.
Ειρήνη Κάντζα
#happiness