Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ στον Χώρο Τέχνης

Μαίρη Χάγια

Χώρος Τέχνης Art63

Γ΄ Σεπτεμβρίου 63, Αθήνα 

Τηλ:697 07 44 095 

                                  E-mail: e.christou.art63@gmail.com


«ΣΥΝΘΗΚΗ 97»  

  Μια διαφορετική προσέγγιση του έργου του Ζενέ Οι Δούλες,  από μια ομάδα νέων, ταλαντούχων καλλιτεχνών, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο όρος «Συνθήκη» συναντάται συχνά στη γλώσσα του αυτοσχεδιασμού και της υποκριτικής, με την έννοια της «νέας υπόθεσης» πάνω στο έργο, ενός μαθηματικού «έστω ότι». Με αυτόν τον τρόπο ο ηθοποιός ερευνά εκ νέου τα δεδομένα  του θεατρικού κειμένου, δοκιμάζει και προσεγγίζει από διαφορετική σκοπιά τον ρόλο.

«Μέχρι σήμερα, το κύριο αντικείμενο υπήρξε ο χαρακτήρας και οι συνθήκες δεν ήταν παρά δευτερεύουσες· σήμερα, πρέπει οι συνθήκες να γίνουν το κύριο αντικείμενο και ο χαρακτήρας να γίνει το δευτερεύον». 

Η επικαιρότητα της πρότασης του Ντιντερό (1757) αποτελεί τη βάση για την προσέγγιση του έργου του Ζενέ Οι Δούλες. Η σύγκρουση εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου μεταφέρεται από το σπίτι σ’ έναν άλλο χώρο. Η νέα αυτή συνθήκη επιτείνει τη σύμβαση του «θεάτρου εν θεάτρω» και η ψευδαίσθηση της ψευδαίσθησης των ηρωίδων του Ζενέ γίνεται πραγματικότητα. Η απρόσωπη και συνεπώς δυσδιάκριτη στις μέρες μας εξουσία μετατρέπει τις ανθρώπινες ζωές σε αριθμούς και το θέατρο γίνεται ο τόπος όπου επανέρχεται το απωθημένο.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένου: Ομάδα «ΤΛΩ» (Κατερίνα Κρέπη, Μαίρη 
Κατερίνα Κρέπη

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κρέπη, Μαίρη Χάγια


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

 Κάθε Σάββατο στις 21:30 μ.μ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 698 33 23 824


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Με χρηματικό αντίτιμο της 

επιλογής σας, στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει στην είσοδο)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80΄(χωρίς διάλειμμα)

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Στέλλα Δαπέργολα