Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Red Shoes: follow them

        Κόκκινα παπούτσια..πάθος, στυλ, εξουσία, μόδα;
Dolce & Gabbana
(πηγή φωτογραφίας:https://www.pinterest.com/pin/535224736945410675/)

Τα κόκκινα παπούτσια ήταν και είναι μόδα, τότε και τώρα, συνδεδεμένα πάντα με την εξουσία, την ισχύ, την διακεκριμένη και ξεχωριστή παρουσία. Αρχικά, και από ιστορικής άποψης, φορέθηκαν από άντρες μια και επί βασιλείας του Λουδοβίκου του 14ου, μόνο οι άντρες με αριστοκρατική καταγωγή είχαν το δικαίωμα να φοράνε παπούτσια με κόκκινα τακούνια. 

Αυτό αποτελούσε και έναν τρόπο διάκρισης των προνομιούχων από τους υπόλοιπους, και των πλούσιων από τους φτωχούς. Ο λόγος ήταν απλός. Εκείνη την εποχή, η ειδική κόκκινη βαφή που χρησιμοποιούσαν για τα παπούτσια ήταν πολύ ακριβή με αποτέλεσμα μόνο οι πολύ πλούσιοι να μπορούν να τα αποκτήσουν.
Mε τη Γαλλική επανάσταση, η μόδα εκείνη αποδυναμώθηκε, για να ανακτήσει πολλή από την αίγλη της δύο περίπου αιώνες αργότερα. Ήταν εξ αιτίας του Δανού συγγραφέα Hans Christian Andersen και της διάσημης ιστορίας του "The Red Shoes". Μιας ιστορίας, θλιβερής, που όμως, όπως και νά' χει, μιλάει τόσο για την έντονη επιθυμία της απόκτησής τους, όσο και για την ανίκητη έλξη που ασκούν τα ίδια. 
Kate Spade (source: pinterest)
Σήμερα, σχεδόν όλοι οι διάσημοι σχεδιαστές συμπεριλαμβάνουν κόκκινα παπούτσια στις κολεξιόν τους, κάποια από τα οποία θα σας δείξω αφού σας πω μια προσωπική μου γνώμη: τα κόκκινα παπούτσια πάνε με όλα, παντού....Ακολουθήστε τα!
Ralph and Russo (source:pinterest)
Jimmy Choo
(source: https://www.pinterest.com/pin/14847873741464080/)