Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πρωϊνή περιποίηση επιδερμίδας


Καλημέρα σας!
Άλλη μια μέρα ξεκίνησε και ευτυχώς για εμάς, αν και ο καιρός ψύχρανε λίγο, ("καιρός" του, ήταν), ο ήλιος λάμπει αστραφτερός.
Σήμερα, πριν από όλα τα άλλα που θα πούμε εδώ, σκέφτηκα να συζητήσουμε και πάλι το θέμα της απαραίτητης πρωϊνής φροντίδας του προσώπου μας, λαμβάνοντας σαν προϋπόθεση το ότι έχει  προηγηθεί οπωσδήποτε η αντίστοιχη βραδυνή.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες μας, λίγο-πολύ, έχουμε ένα φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, χωρίς όμως αυτό να μας δικαιολογεί σε περίπτωση που δεν δίνουμε στην επιδερμίδα μας, τη φροντίδα που χρειάζεται για να είναι υγιής και λαμπερή.
Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει πάντα να ξεκινάμε την πρωϊνή μας ρουτίνα ομορφιάς, με τον σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας, έστω και αν έχουμε επιμελώς αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ, από το προηγούμενο βράδυ.
Η πρωϊνή φροντίδα, πρέπει να ακολουθεί τη βασική ιεροτελεστία ομορφιάς.
Ακόμα και αν η ψυχολογική σας διάθεση δεν είναι η καλύτερη όλων, ξεπεράστε τα όποια αρνητικά συναισθήματα και αφεθείτε στην προσωπική σας φροντίδα. Θα δείτε και οι ίδιες ότι στη συνέχεια, θα αισθανθείτε καλύτερα.
Ξεκινάμε λοιπόν...
Η πρώτη μας κίνηση το πρωί, είναι να ξεπλύνουμε καλά το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό. Προσέξτε, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο σαπούνι, ούτε καν κάποιο με αντισηπτική ιδιότητα. Τα προϊόντα που θεωρούνται κατάλληλα για το πρόσωπό μας, είναι οι αφροί καθαρισμού, που κυκλοφορούν σε μεγάλη γκάμα στην αγορά. Δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα, ενώ καθαρίζουν σε βάθος. Κατάλληλοι για όλους τους τύπους επιδερμίδας. 
Προσωπικά, χρησιμοποιώ κάποιον που έλαβα μαζί με άλλα, πολύ ωραία προϊόντα skin care, σε ένα κουτί της CHERRY BOX. Ο αφρός αυτός είναι προϊόν της Organic Surge, μιας Βρετανικής εταιρείας. Πρόκειται για το Οrganic Surge Daily Care Refreshing Face Wash.



Το χρησιμοποιώ καθημερινά και έτσι ξέρω ότι αφήνει στην επιδερμίδα μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ενώ δεν την ερεθίζει, δεν τη ξηραίνει και απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπων.
Αφού ξεβγάλουμε καλά το πρόσωπό μας, το σκουπίζουμε και με ένα ειδικό βαμβάκι ντεμακιγιάζ, το περνάμε με τονωτική λοσιόν καθαρισμού.
Μόλις η λοσιόν απορροφηθεί τελείως από το δέρμα μας, βάζουμε την κρέμα ημέρας που ταιριάζει με την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας μας και είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε μία ακόμη -ευχάριστη, εύχομαι- ημέρα.

Ειρήνη Κάντζα
#cosmeticsdelux
#cherrybox