Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

3 +1 ways to protect your skin from cold


Τον χειμώνα, ακόμη και αν ο ήλιος λάμπει, όπως συμβαίνει συχνά στη χώρα μας, η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι η περισσότερο ευάλωτη στο κρύο, καθώς είναι η περισσότερο εκτεθειμένη σε αυτό.


Εύκολα λοιπόν μπορείς να αντιληφθείς ότι με κάποιο τρόπο, η επιδερμίδα σου πρέπει να προστατευθεί. Και ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι.
Κανόνας 1: είναι η σωστή ενυδάτωση του προσώπου μας, με άλλα λόγια, η απαραίτητη χρήση της κατάλληλης για την επιδερμίδα μας ενυδατικής κρέμας ημέρας, που καλό είναι να χρησιμοποιούμε περισσότερο από μια φορές. Έτσι, το δέρμα μας, διατηρεί τόσο το σωστό επίπεδο ενυδάτωσης, ενώ παραμένει ελαστικό. Μάλιστα, αν συμπίπτει με τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σου, οι κρέμες που συνιστώνται "κατά του κρύου", είναι οι θρεπτικές κρέμες, ιδίως εκείνες που έχουν σαν βάση το βούτυρο Karite, ή το βουτυροκακάο (που βρίσκεις περισσότερο σε homemade ή "παρόμοιου τύπου"  κρέμες). Επίσης, ΔΕΝ ξεχνάμε ποτέ την αντίστοιχη κρέμα νύχτας.
Κανόνας 2: Άν έχεις την τάση να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό, ιδίως όταν λίγο πριν ήσουν εκτεθειμένη στο κρύο, απόφυγε τις υπερβολές. Βλέπεις, το ζεστό νερό δεν ευνοεί τις συνθήκες φυσικής άμυνας της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλέσεις μόνη σου κάποια μικρή ζημιά σε αυτήν, κάτι που είμαι βέβαιη ότι δεν θέλεις.
Κανόνας 3: Φρόντιζε να καταναλώνεις αρκετό νερό στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές. Απλά, επειδή τον χειμώνα το αίσθημα της δίψας είναι μικρότερο, μην ξεχνάς να παίρνεις τα απαραίτητα υγρά.
Κανόνας 4: Ιδιαίτερη σημασία έχει η σωστή διατροφή, που θρέφει ουσιαστικά και την επιδερμίδα μας. Καλό είναι να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, φαγητά πλούσια σε μαγνήσιο (αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος σχετικά με την υγεία μας, για το αντίθετο) και βήτα καροτίνη, συστατικά που ευνοούν την ανανέωση των κυττάρων.
Η διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας σου είναι στο χέρι σου, μην το ξεχνάς.
Καλή μας συνέχεια!

Ειρήνη Κάντζα
https://www.facebook.com/cosmeticsdelux
#beautyblogger
#cosmeticsdelux
#happytime