Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

1 easy way to clean your make up brushes



Ας πάρουμε σαν δεδομένο, το ότι ξέρετε να χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο πινέλων make up και ας δούμε πώς μπορούμε να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε αν δεν τα αντικαθιστούμε τακτικά με άλλα, νέα.
Η διαδικασία, ευτυχώς για εμάς, είναι αρκετά απλή.
Κατ' αρχήν, θα χρειαστούμε υλικά, που μάλλον όλες έχουμε στο σπίτι μας, ούτως ή άλλως.
Χρειαζόμαστε λοιπόν, ένα μπωλ, ένα απαλό σαμπουάν (ιδανικό είναι και για τη χρήση αυτή ένα παιδικό σαμπουάν, σαν το baby oil της johnson), ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα και μια πετσέτα

Αφού εξασφαλίσουμε τα υλικά μας, ξεκινάμε...
Βάζουμε τα πινέλα μας κάτω από τη βρύση ώστε να ξεπλυθούν καλά με χλιαρό νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσουν από τα υπολείμματα του μακιγιάζ. 
Σε αυτή τη φάση, προσπαθούμε να μην βρέξουμε το σημείο ένωσης της λαβής του πινέλου με τη βούρτσα του, για να μην ξεκολλήσει. 
Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ με χλιαρό νερό και λίγο σαμπουάν, βυθίζουμε τα πινέλα μας (μόνο την άκρη τους, όχι το σημείο ένωσης), και κάνουμε απαλές κινήσεις με αυτά μέχρι να δημιουργηθεί αφρός μέσα στο μπωλ μας. Ύστερα από λίγο, ξεβγάζουμε τα πινέλα μας και πάλι κάτω από τρεχούμενο νερό, τα ξαναβυθίζουμε στο νερό με το σαμπουάν (που -αν θέλουμε- μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο, καθαρό), και τα ξεβγάζουμε και πάλι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία "πλύσιμο-ξέβγαλμα" 2-3 φορές ή μέχρι να δούμε ότι το νερό με το οποίο τα ξεπλένουμε "βγαίνει" εντελώς καθαρό.
Τέλος, σκουπίζουμε τα πινέλα με το μαλακό κομμάτι ύφασμα προσέχοντας ώστε να μην καταστρέφουμε τις τρίχες του πινέλου και ολοκληρώνουμε αφήνοντας τα πινέλα μας, το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στην πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Ελπίζω, οι οδηγίες να σας βοήθησαν...

Ειρήνη Κάντζα
#cosmeticsdelux


P.S.: (if you like, follow us on
https://www.facebook.com/cosmeticsdelux/)