Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Loulou de La Falaise: Yves Saint Laurent's Muse

Loulou (ή Lulu) de la Falaise, μία γυναίκα που έγινε μύθος, έζησε μια ζωή θρυλική και χαρακτηρίστηκε σαν σύμβολο.
Αφιερώματα υπάρχουν πάρα πολλά προς τιμήν της και σε κάποια από αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι όσα και να πουν γι΄αυτήν είναι λίγα, λόγια απλά που δεν είναι ικανά να συμβαδίσουν με τη λάμψη της πορείας της.
Loulou (Lulu) de la Falaise
Η Loulou de la Falaise ήταν η αγαπημένη της παγκόσμιας κοινότητας της μόδας. Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1947. 
Πριν γίνει γνωστή με το χαϊδευτικό Loulou, το πλήρες ονοματεπώνυμό της ήταν Louise Vava Lucia Henriette Le Bailly de la Falaise και "συνδύαζε" αρμονικά, τρεις εθνικότητες, αφού γεννήθηκε στην Αγγλία, ο πατέρας της, Κόμης Alain Le Bailly de la Falaise ήταν Γάλλος, και η μητέρα της, Maxime Birley, Ιρλανδή
Maxime Birley

Η οικογένειά της ήταν μια οικογένεια ευγενών, με έντονες τάσεις προς την καλλιτεχνία και τη μόδα.
Ο παππούς της, από την πλευρά της μητέρας της, Sir Oswald Birley, στην εποχή του, ήταν ο αγαπημένος ζωγράφος της βασίλισσας, ενώ η μητέρα της υπήρξε mannequin του Οίκου Chloe και το αγαπημένο fashion model της Elsa Schiaparelli.
Η Loulou, στην πολύ τρυφερή ηλικία των 7 ετών, μπαίνει εσωτερική σε κάποιο σχολείο στην Αγγλία, αρχικά, και στην Ελβετία, στη συνέχεια. Για να δημιουργήσει τον δικό της κόσμο, μια και αισθάνεται ξεκομμένη από αυτόν, αναπτύσσει πολύ τη φαντασία της. Θα περάσει όλη σχεδόν την εφηβεία της στο Λονδίνο και θα γίνει γρήγορα μια γνήσια femme boheme. 
Η Μόδα, που μάλλον επηρεάζει η ίδια, παρά επηρεάζεται από αυτή, θα την ελκύσει σαγηνευτικά και η αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας θα ταυτιστεί με τον ρόλο της Fashion Editor στο βρετανικό περιοδικό Harper's Queen. Προς το τέλος της δεκαετίας του 1960, μαζί με τη μητέρα της μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη. 
Στη Νέα Υόρκη, προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στον εκεί τρόπο ζωής και κάνει φίλους διάσημους καλλιτέχνες όπως ο  Andy Warhol. Επίσης σύντομα θα ακολουθήσει την καριέρα του μοντέλου, φωτογραφίζεται για τη Vogue και δουλεύει με διάσημους φωτογράφους, όπως ο Helmut Newton. Παντρεύεται με έναν Ιρλανδό αριστοκράτη, αλλά η ζωή σε έναν πύργο δεν της ταιριάζει καθόλου και έτσι, το ζευγάρι χωρίζει ύστερα από έναν χρόνο.
Η ζωή και η τύχη αποφασίζουν πολλές φορές για εμάς...Έτσι, όταν από ένα τυχαίο πέρασμα από το Παρίσι, το 1968, η Loulou θα γνωρίζει τον Yves Saint Laurent και δύο χρόνια αργότερα ο διάσημος σχεδιαστής της ζητά να εργαστεί μαζί του, κάτι που θα γίνει το 1972, χρονιά που η Loulou, "μπαίνει" στον Οίκο Yves Saint Laurent.
Yves Saint Laurent, Lulu de La Falaise
Ακόμη και σε έναν τόσο διάσημο Οίκο, η Loulou μεταφέρει τη φαντασία της, τους χρωματικούς συνδυασμούς που επιλέγει, το προσωπικό της στυλ αφού, όπως συνήθιζε να λέει η μητέρα της, "η Loulou έχει την ικανότητα να δημιουργεί ενδυματολογικά, από το τίποτα...". Έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του ίδιου του δημιουργού του Οίκου, που θα της αναθέσει διάφορες αρμοδιότητες όπως τη διεύθυνση του τμήματος αξεσουάρ, για το οποίο δημιουργεί περίπου 2.000  τεμάχια τον χρόνο, ανάμεσα στα οποία και ακριβά bijoux. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει την pret-a-porter κολεξιόν "rive gauche".
Loulou (Lulu) de la Falaise, at her house
To 1977 παντρεύεται για δεύτερη φορά και μαζί με τον σύζυγό της ενσαρκώνουν την παρισινή φαντασία της δεκαετίας του 70, την καλλιτεχνική ζωή, την αριστοκρατία, τη μόδα, την κομψότητα, την ομορφιά, τα νιάτα, την υπερβολή. Το απόσταγμα όλων σε ένα και μόνο ζευγάρι. Τα χρόνια κυλούν και ο Yves Saint Laurent αποφασίζει να αποσυρθεί, ενώ η Loulou να ξεκινήσει τη δική της μάρκα και σχεδιάζει κοσμήματα για τον Oscar de la Renta, από το 2007. Μετά από πολλά δημιουργικά χρόνια μέσα στη Μόδα και την παγκόσμια προσοχή, η Loulou de La Falaise,  η αιώνια μούσα, ένα απόλυτα ελεύθερο πνεύμα, la femme boheme, πεθαίνει στις 5 Νοεμβρίου του 2011, στην ηλικία των 64 ετών.