Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Living Lalique, a perfume "in" crystal and gold...


Μία στιγμή, ένα συναίσθημα...
Το πέταγμα των χελιδονιών προκαλεί την επιθυμία για ελευθερία και ανακάλυψη. Ένα παράθυρο ανοίγει και οδηγεί σε ένα κόσμο διαχρονικής πολυτέλειας. 
Η πεμπτουσία του τρόπου ζωής που εμπνέει τον οίκο Lalique εκφράζεται μέσα σε ένα νέο άρωμα, Living Lalique
Ένα έντονο άρωμα, που αντικατοπτρίζει την αστική, γεμάτη ενέργεια ζωή της σύγχρονης γυναίκας. 
Ένα ονειρεμένο άρωμα, δημιουργημένο από στοιχεία τόσο μοναδικά όσο και το κρύσταλλο. Ένα πολυτελές άρωμα, εμπνευσμένο από το κομψό χελιδόνι που ο οίκος Lalique έχει επιλέξει για έμβλημα του.
Η ίρις, το πιο εκλεπτυσμένο στοιχείο στην παλέτα ενός αρωματοποιού, διαχέεται στις νότες καρδιάς του νέου αρώματος. Το έντονο πουδρέ άρωμα της σε συνδυασμό με τις ξύλινες νότες του αρώματος δημιουργούν ένα ξεχωριστό άρωμα που προκαλεί την φαντασία και έντονα συναισθήματα.
Οι ξύλινες εμφάσεις της πολύτιμης ίριδας, ενισχύονται από το καπνιστό άρωμα του Βετιβέρ, από τις νότες σανταλόξυλου και τον αισθησιασμό του κασμίρ, διαμορφώνοντας έτσι την εκλεπτυσμένη βάση του αρώματος. 
Η μοναδική υψηλά συμπυκνωμένη μορφή του αρώματος, Extrait de Parfum, εμπλουτισμένη με το πολύτιμο λάδι που εξάγεται από την ίριδα, παρουσιάζεται σε δύο εξαιρετικές εκδοχές: ένα πολύτιμο κρυστάλλινο μπουκάλι και μία συλλεκτική έκδοση δώδεκα μπουκαλιών διακοσμημένα με φύλλα χρυσού.

Στην κορυφή του Living Lalique επικρατούν νότες περγαμόντου, συνδυασμένες με μαύρο πιπέρι και γλυκό αρωματισμένο μοσχοκάρυδο. Στην καρδιά του αρώματος, η μεγαλοπρεπής ίρις αποκαλύπτει την ιδιότητα της. Αυτό το πολύτιμο στοιχείο απαιτεί 6 χρόνια επεξεργασίας, από τη στιγμή που το λουλούδι φυτεύεται μέχρι να βγάλει το αιθέριο έλαιο και να δώσει το μοναδικό άρωμα της στους αρωματοποιούς. Για να προβάλει το μοντερνισμό του διαχρονικού αυτού στοιχείου, ο αρωματοποιός Richard Ibanez το συνδυάζει με νότες βανίλιας και φασολιού Tonka αρωματισμένο με αμύγδαλο.
Το κρυστάλλινο μπουκάλι και το μπουκάλι με τα φύλλα χρυσού παράγονται από το εργοστάσιο Lalique με τον ίδιο τρόπο που παράγονται και τα κρύσταλλά του οίκου. Τέσσερις ειδικοί υαλουργοί συνεργάζονται για την δημιουργία του μπουκαλιού, χρησιμοποιώντας την χειροποίητη τεχνική ‘hot mould’ (ζεστό καλούπι)
Το κρύσταλλο, στους 1150°C, διαμορφώνεται σε σχήμα κύβου και τοποθετείται σε ένα καλούπι από σίδηρο και θερμαίνετε στους 400°C για εφτά ώρες. Για το σχηματισμό του πώματος ακολουθείτε η τεχνική πίεσης που χρειάζεται τουλάχιστον 5 υαλουργούς. Η κοπή και το γυάλισμα εκτελούνται όταν το μπουκάλι έχει κρυώσει. Τα μοτίβα του μπουκαλιού γυαλίζονται, μετά κάθε μπουκάλι υπογράφετε και σφραγίζετε με την τεχνική ‘baudruchage’ και ένα χρυσό νήμα. Τα κρυστάλλινα ‘’χελιδόνια’’ ακουμπάνε στο διάφανο μπουκάλι αμμοβολής. Οι γραμμές που χωρίζουν κάθε ‘’παράθυρο’’ είναι και αυτές διαφανείς. Ένα μπουκέτο από ίρις ‘’πρωταγωνιστεί’’ στο πώμα του μπουκαλιού. 
Το κρυστάλλινο μπουκάλι εσωκλείεται σε ένα πολυτελές λευκό κουτί σε σχήμα διαμαντιού, από την συλλογή κουτιών για κοσμήματα του René Lalique. Το κουτί περιτυλίγεται με μία χρυσή μεταλλική ‘’ζώνη’’ στην οποία είναι χαραγμένο το όνομα του αρώματος, και στην κορυφή του ‘’στηρίζεται’’ μία πλάκα με το έμβλημα του οίκου Lalique.
Ό οίκος Lalique δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση δώδεκα μπουκαλιών διακοσμημένα με φύλλα χρυσού. Αυτή η έκδοση παρουσιάζεται επίσης με 4 κρυστάλλινα ‘’παράθυρα’’ αμμοβολής, που περιλαμβάνουν τα χελιδόνια καλυμμένα με φύλλα χρυσού. Ένα μπουκέτο από ίρις με χρυσά φύλλα, εμπνευσμένο από ένα Art Deco μοτίβο, επιδεικνύει το κύριο συστατικό του αρώματος. Για την επιχρύσωση του μπουκαλιού ο οίκος Lalique συνεργάστηκε με το Ateliers Gohard που ειδικεύεται στην επιχρύσωση έργων τέχνης και ιστορικών μνημείων. Η φλόγα στο Άγαλμα της Ελευθερίας, όπως και ο τρούλλος του ‘Hôtel des Invalides’, είναι μερικά από τα επιτεύγματα τους. Τα 22.5 καράτια χρυσού προσαρμόζονται με την τεχνική “gelatin”, που εξασφαλίζει την βέλτιστη λαμπρότητα. Σε αυτήν την εκδοχή, το κουτί είναι φτιαγμένο από λευκό λακαρισμένο ξύλο με ματ τελείωμα. Η βάση του έχει χαρακτηριστικά από μέρη κουτιών κοσμημάτων. Και σε αυτήν την εκδοχή, το κουτί περιτυλίγεται με μία χρυσή μεταλλική ‘’ζώνη’’ στην οποία είναι χαραγμένο το όνομα του αρώματος, και στην κορυφή του ‘’στηρίζεται’’ μία πλάκα με το έμβλημα του οίκου Lalique.
Για να απεικονιστεί η φιλοσοφία του νέου αυτού αρώματος, η διαφημιστική καμπάνια περιλαμβάνει 3 εικαστικά με στιγμές από την ζωή της σύγχρονης γυναίκας που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη. Η διαχρονική πολυτέλεια του Παρισιού. Ο εκλεπτυσμένος μοντερνισμός της Νέας Υόρκης. Η ζωντάνια και δημιουργικότητα του Λονδίνου. Το Living Lalique ‘’αγκαλιάζει’’ τα όνειρα και τα συναισθήματα της. Το σημείο αναφοράς αυτού του ταξιδιού είναι ένα Art Deco παράθυρο, εμπνευσμένο από την αισθητική του Rene Lalique, που ανοίγει στις τρείς αυτές πόλεις. Το πέταγμα του χελιδονιού, το έμβλημα του οίκου και σύμβολο της ελευθερίας, ακολουθεί την γυναίκα σε κάθε στιγμή του ταξιδιού.

Το διάφανο γυάλινο μπουκάλι της σειράς Living Lalique είναι εμπνευσμένο από το design του μπουκαλιού “Carnette fleur” που σχεδίασε ο Rene Lalique το 1911. Το μπουκάλι είναι επηρεασμένο από την Art-Nouveau τάση και η ονομασία “Carnette fleur” προέρχεται από το ευρύ καπάκι του μπουκαλιού καθώς και το λουλουδάτο άρωμα του, χαρακτηριστικά στοιχεία που διακρίνονται και στη νέα σειρά Living Lalique. Η νέα εκδοχή είναι πιο στρογγυλή από το αυθεντικό μπουκάλι, με βαρύ γυάλινο σώμα που τονίζει την ποιότητα και την πολυτέλεια που το διακρίνουν. Στο μεταλλικό δαχτυλίδι που ‘’αγκαλιάζει’’ τον λαιμό του μπουκαλιού, είναι χαραγμένο το όνομα του αρώματος. Στο καπάκι του μπουκαλιού προβάλετε το έμβλημα του οίκου Lalique. Η ευρεία επιφάνεια του είναι επηρεασμένη από το αυθεντικό μπουκάλι. Το κουτί, επηρεασμένο από το Art-Deco κίνημα, διακοσμείται με χρυσά χελιδόνια πάνω στον ευρύ λευκό φόντο. Το κουτί περιβάλει μία χρυσή λωρίδα πάνω στην οποία αναγράφεται το όνομα του νέου αρώματος. Το έμβλημα με τα χελιδόνια, όπως και στο μπουκάλι, προβάλλεται στο πάνω μέρος του. 
Το Eau de Parfum μπουκάλι προσφέρεται σε δύο μεγέθη: 50 και 100 ml. 

Ειρήνη Κάντζα