Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Children's wonderful, "wise quotes"

Την Ομορφιά επέλεξε να υπηρετεί το blog αυτό, από τότε που ξεκίνησε, εδώ και κάποια χρόνια. Η Ομορφιά, σύμφωνα με την προσωπική μου πεποίθηση, βρίσκεται παντού, αρκεί να την ανακαλύψουμε, αν χρειαστεί. Σήμερα, βλέποντας ειδήσεις, ενώ ταυτόχρονα ετοίμαζα κάποιες από τις επόμενες αναρτήσεις μου, είδα κάτι εξαιρετικά όμορφο. Μια κοινωνική έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη βοήθεια παιδιών φτωχών οικογενειών. Οι υπεύθυνοι της έρευνας ρώτησαν τα παιδιά τι δώρο θα ήθελαν για τον εαυτό τους, για τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά, σαν να μην υπήρχε το "φράγμα" του οικονομικού εμποδίου ανάμεσα σε εκείνα και τον 'Αϊ-Βασίλη, έδωσαν άμεσα τις απαντήσεις τους. 

 Ένα laptop, ζήτησε ένα κοριτσάκι, ένα παιχνίδι lego ένα αγοράκι, ένα άλλο παιχνίδι κάποιο άλλο αγόρι. Η επόμενη ερώτηση προς τα παιδιά, ακολούθησε. Ποιό δώρο θα ήθελαν να κάνουν εκείνα, αν μπορούσαν, στην οικογένειά τους. Και πάλι, τα παιδιά εντυπωσίασαν με την ετοιμότητά τους. Το ίδιο κοριτσάκι είπε, "Κοσμήματα. Στη μαμά μου αρέσουν πολύ τα κοσμήματα". Το πρώτο αγοράκι είπε μια καφετιέρα και το άλλο αγόρι μια τηλεόραση. 
Μετά, ήρθε η σειρά των υπεύθυνων να καταπλήξουν όλους με τη συμπεριφορά τους. Έδωσαν στα παιδιά τα δώρα που είχαν ζητήσει για τα ίδια, αλλά, ΚΑΙ τα δώρα προς την οικογένειά τους μαζί με ένα φοβερό δίλημμα. Τα παιδιά έπρεπε να διαλέξουν ποιο από τα δύο δώρα θα κρατούσαν. Εκεί, με πήραν τα δάκρυα...
Το κοριτσάκι, απάντησε:"Θα πάρω το κόσμημα, επειδή, αν πάρω το laptop για μένα, θα στερήσω τη μητέρα μου από κάτι και αυτό, δεν θέλω να το κάνω".
Το πρώτο αγοράκι, είπε ότι: "Θα διαλέξω την καφετιέρα. Μεταξύ ενός παιχνιδιού και της οικογένειας, πρέπει να έρχεται πρώτη η οικογένεια. Αυτή που με φροντίζει καθημερινά". Και το τρίτο αγόρι, αφού έριξε κάποιες ματιές ανάμεσα στα δύο "αντίπαλα δώρα", διάλεξε αποφασιστικά την τηλεόραση που πρόσφερε με χαρά στη μητέρα του. 
Αίσιο τέλος όπως σε κάθε ωραία ιστορία. Οι υπεύθυνοι, σε μια κίνηση επιβράβευσης των εξαιρετικών αυτών παιδιών αποφάσισαν να τους δώσουν όλα τα δώρα, και τα δικά τους και εκείνα των οικογενειών τους. 
Από εμένα, ένα μικρό Μπράβο στους διοργανωτές της έρευνας και ένα Τεράστιο Μπράβο στα παιδιά που μπορεί να προέρχονται από φτωχές οικογένειες, είναι όμως πολύ πλούσια σε πολλά. Παιδιά, που με έκαναν, μέρες Χριστουγέννων, παραμυθένιες και μαγευτικές, να πιστέψω και πάλι στους Ανθρώπους. Τα ευχαριστώ...

Ειρήνη