Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CAOVILLA, THE HOUSE OF LUXURY SHOES

Nude, ένα από τα "αιώνια" χρώματα της μόδας.
Lace, η μόδα που δεν πέθανε ποτέ. Ένας συνδυασμός σε ένα μοντέλο Slingback pump παπούτσι του πολύ αγαπημένου μας σχεδιαστή Rene Caovilla, "διάδοχου" του γνωστού Οίκου που σχεδιάζει παπούτσια από τις αρχές ακόμη του 20ου αιώνα.



Τότε που ο ιδρυτής του, Edoardo Caovilla, ένας χαρισματικός άνθρωπος που  ήξερε να κατασκευάζει παπούτσια έχοντας παράλληλα γνώσεις ραπτικής, ξεκίνησε την επιχείρησή του,  με το απλό όραμα και σκοπό...να καταπλήξει τον κόσμο. 








Στη συνέχεια, με το ίδιο όραμα, τη σκυτάλη πήρε ο γιός του, Rene Fernando, γεννημένος το 1938, που πήγε πιο πέρα την επιχείρηση εφαρμόζοντας στα μοντέλα του εκλεπτυσμένα σχέδια και λεπτομέρειες. Συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Valentino και με το μοναδικό του ταλέντο, αναγνωρίστηκε δημόσια αποκτώντας λάτρεις που αναζητούν τα σχέδιά του και τα θεωρούν αναντικατάστατα. 



Μεταξύ αυτών, πολλές διασημότητες:
Sarah Jessica Parker in Rene Caovilla shoes

Katherine Heigl in Rene Caovilla shoes



















Σήμερα, τα παπούτσια που σχεδιάζει ο Rene Caovilla φτιάχνονται με τον παραδοσιακό τρόπο των ανά τους αιώνες εξαιρετικούς τεχνίτες της Βενετίας, από όπου και ξεκίνησε η ιστορία του. Τα παπούτσια είναι χειροποίητα, και κάθε κόσμημα, χάντρα, στολίδι, τοποθετείται με μοναδική τέχνη.
Rene Caovilla creation moments
Rene Caovilla creation moments
Οι ραφιναρισμένες γραμμές και οι ακριβές, λεπτοδουλεμένες πινελιές που στολίζουν και δίνουν λάμψη στα παπούτσια του Οίκου Caovilla, τα κάνουν συνώνυμα της πολυτέλειας, αλλά και της τέχνης, πολλές φορές και αποθεώνουν τη γυναίκα που τα φορά.
Θαυμάστε κάποια από αυτά....
RENE CAOVILLA SHOES
Ο Οίκος Rene Caovilla έχει καταστήματα στις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις του κόσμου: Ρώμη, Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο, Τόκυο και αλλού, ενώ πρόσφατα και στο Palm Beach. Κάθε κατάστημα είναι μια αναπαράσταση ενός Βενετσιάνικου Palazzo του 17ου αιώνα, με εξαιρετικά έπιπλα, έργα τέχνης και -φυσικά- παπούτσια. Ακριβά και μοναδικά.