Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Guerlain: Eau de Cologne Impériale

To 1853, o Pierre-François-Pascal Guerlain, προς τιμήν της Αυτοκράτειρας Ευγενίας του Μοντίχο ή Μοντίγιο, (έζησε από το 1826 έως το 1920 και υπήρξε σύζυγος του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ'), 
της οποίας η ομορφιά, η κομψότητα και η ακτινοβολία τον είχαν εντυπωσιάσει δημιούργησε ένα υπέροχο άρωμα που επρόκειτο να αφήσει εποχή τόσο λόγω της "αύρας", αλλά και λόγω του ειδικά σχεδιασμένου πολυτελούς flacon του (σήμα κατατεθέν του Οίκου, από την πρώτη στιγμή), το  Eau de Cologne Impériale. To flacon γίνεται γνωστό και σαν bee bottle.

Σχεδιαστές του bee bottle (με 69 χρυσές μέλισσες), του Eau de Cologne Imperiale, είναι οι Pochet & du Courval, υαλοποιοί του Οίκου Guerlain,με έμπνευση που αντλούν από την κορυφή της Στήλης του Θριάμβου, της Πλατείας Vendôme, στο Παρίσι.
Φρέσκο, αρωματικό και αναζωογονητικό, το άρωμα αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα άνθεων πορτοκαλιάς, περγαμόντου, λεμονιού, λεβάντας και δενδρολίβανου. Λέγεται ότι η Αυτοκράτειρα Ευγενία λάτρεψε τόσο πολύ το Eau de Cologne Impériale, ώστε να το χρησιμοποιεί ακόμα και για να απαλύνει τις ημικρανίες της.
Για τον σχεδιασμό του μπουκαλιού του αρώματος αυτού, ο Guerlain είχε δώσει σχετικές οδηγίες στους ειδικούς υαλοποιούς του, Pochet & du Courval ώστε να είναι αντίστοιχο του μεγαλείου της Αυτοκράτειρας Ευγενίας, και για τον λόγο αυτόν επέλεξαν τις μέλισσες που το στολίζουν, όντας σύμβολο της αυτοκρατορίας. 

Έτσι δημιουργήθηκε το διάσημο πλέον bee bottle, που υπάρχει ακόμα και σήμερα στην αγορά, οι επιφάνειες του οποίου, όπως και οι 69 μέλισσες που το κοσμούν, είναι σχεδιασμένες στο χέρι, με χρυσό. 
Εντυπωσιασμένη από το άρωμα και το flacon του, η Ευγενία έχρισε τον Guerlain Επίσημο Προμηθευτή της Αυτοκράτειρας και έκανε τη φήμη του να διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη.