Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Conte Cafe, Volos: a delicious coffee break

Σήμερα, μεταφερόμαστε για λίγο σε μια πόλη αγαπημένη, στον μυχό του Παγασητικού Κόλπου και σε απόσταση 326 περίπου χιλιομέτρων από την Αθήνα. 
Σήμερα πάμε στον Βόλο για να περπατήσουμε λίγο στην πόλη και να σας διηγηθούμε κάτι που μάθαμε εκεί.

Η γευστική μας ιστορία, επειδή περί αυτού πρόκειται, ξεκινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το 1924, την ίδια χρονιά που γεννιούνται ο Ευγένιος Σπαθάρης, πραγματικός Καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών, ο φιλόσοφος Κώστας Αξελός, και η International Business Machines, μάλλον περισσότερη γνωστή σαν ΙΒΜ, δημιουργείται. 
To 1924, τότε που ο Ηλίας Κάλμπαρης, ανοίγει στο οχυρό Ρούπελ, το πρώτο του μπακάλικο και ..."έπεται συνέχεια". 
Βλέπετε, ο Ηλίας Κάλμπαρης, ήταν ο προ-πάππος του Βαγγέλη Β. Κοντού, σημερινού υπεύθυνου για αυτό που πρόκειται να απολαύσετε μαζί μας, αφού σήμερα πάμε στον Βόλο για έναν απίστευτα νόστιμο και ποιοτικό καφέ, πού αλλού; 

Στο Conte Cafe.



Πριν όμως, να σας πούμε δυο λόγια ακόμα σχετικά. 
Ο "παππούς" Ηλίας, λοιπόν, με το μπακάλικο εκείνο ξεκινά τις πρώτες εμπορικές δραστηριότητες της οικογένειας που συνεχίζει και λίγα χρόνια αργότερα, σαν μόνιμος κάτοικος του Βόλου όπου ανοίγει το "Αποικιακό". 
Το "Αποικιακό", μεταξύ των άλλων λιχουδιών που προσφέρει στους καταναλωτές του, περιλαμβάνει -με πολλή αγάπη, είναι η αλήθεια- και τον καφέ. Με πολλή αγάπη και κόπο, αφού ο καφές είναι είδος όχι μόνο δυσεύρετο, τις εποχές εκείνες, αλλά και σε παντελή έλλειψη, πολλές φορές.
Εν πάση περιπτώσει και ευτυχώς για όλους, ο Πόλεμος κάποια στιγμή θα τελειώσει και  ο "παππούς" Ηλίας αλέθει πια στον μύλο του μπακάλικού του, καθημερινά, καφέ από τις καλύτερες ποιότητες που φέρνει και φροντίζει να επιλέγει με γνώση, κρίση και μεράκι. Έτσι, συντελεί από τότε, στο να γίνει ο καφές αγαπημένη συνήθεια πολλών κατοίκων του Βόλου. 
Σήμερα, συνεχιστής της γευστικής αυτής ιστορίας και εμπειρίας, που είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε έναν άλλο "μαίτρ" του είδους, τον πατέρα του, Βάϊο, είναι ο Βαγγέλης Κοντός, που μας περιμένει για να μας μυήσει στον κόσμο του καλού καφέ σε ένα πρόσφατο δημιούργημα της οικογένειας, πραγματικό στέκι του καφέ, που θα σας κάνει να περνάτε καθημερινά σχεδόν από εκεί.
Μάλιστα, ευτυχώς για εμάς, τους εκτός Βόλου, υπάρχει και σχετικό e-shop, για την πιο ευχάριστη  - κατά τη γνώμη μας- γευστική εμπειρία της ημέρας. 



Conte Cafe....Εμείς, το κάναμε ήδη στέκι μας!

Ειρήνη Κάντζα, Beauty Editor