Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο ταλαντούχος κύριος ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ


Για να σας παρουσιάσω τον επόμενο καλεσμένο μου, θα ξεκινήσω από ένα βιογραφικό, το δικό του... 
"Βιογραφικό: Ο Γιώργος Χατζηπαύλου δούλεψε για πάρα πολλά χρόνια σε διαφημιστικές εταιρείες ως κειμενογράφος.
Κι αφού πήρε τα βραβεία του στις διαφημιστικές και ο κύκλος έκλεισε για τον ίδιο, μεταπήδησε στον χώρο του stand up comedy.
Πότε; Πώς; Το 2001, όταν παρακολούθησε μία παράσταση στις Νύχτες Κωμωδίας στο club 104, στα Εξάρχεια. Εκείνο που ένιωσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν πως: "μετεβλήθη εντός μου κι ο ρυθμός του κόσμου", όπως λέει. Αυτή η παράσταση στάθηκε η αφορμή να γράψει το πρώτο του κείμενο και βρέθηκε τρεις μήνες μετά να παίζει ο ίδιος στις Νύχτες Κωμωδίας 
Από τότε, ξεκίνησε τις ατομικές του παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα, κάθε φορά που εμφανίζεται, ο κόσμος να συρρέει να τον δει. Αυτή τη στιγμή, παίζει κάθε Σάββατο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και κάθε Σάββατο οι παραστάσεις του είναι sold out.
Η ανάγκη του κόσμου να καταφέρει μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία, τον ώθησαν στη δημιουργία σεμιναρίων έκφρασης τα οποία πραγματοποιεί με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια."
"ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Ο άνθρωπος που πήρε στα σοβαρά την standup comedy!"
H συνέντευξη...
C.D. : Stand-up comedy, κε Χατζηπαύλου, ένα είδος διασκέδασης μάλλον ξένο προς τα ελληνικά δεδομένα, που εντούτοις  κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πώς θα το περιγράφατε, ώστε να το γνωρίσουν καλύτερα όσοι ενδιαφέρονται;
Γ.Χ.: Ένας κωμικός με το κείμενo, την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία δικά του. Ένα φως στη σκηνή κι ένα μικρόφωνο. Ή το πιο δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Αλλά πλέον, με το διαδίκτυο, είναι εύκολο να δει κανείς και δείγματα δουλειάς του είδους – ελληνικά και ξένα – οπότε να έχει και εικόνα αλλά και μία μικρή γεύση.
C.D. :Αν και δεν γνωρίζω πολλούς καλλιτέχνες από αυτόν τον χώρο, διάβασα ότι από εκείνους που του έδωσαν ώθηση στην Αμερική, όπου και πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, ήταν ο ηθοποιός Bob Hope. Εκτός από αυτόν πολύ μεγάλα ονόματα του Αμερικανικού κινηματογράφου, όπως ο Adam Sandler, o Woody Allen, o Eddie Murphy, o Steve Martin, o Zach Galifianakis και πάρα πολλοί άλλοι, συγκαταλέγονται στη λίστα των πιο διάσημων stand up comedians. Εσείς, είχατε ποτέ κάποιον από αυτούς σαν πρότυπο, και αν ναι, ποιόν;
Γ.Χ.: Πρότυπο όχι, αλλά μου αρέσει συνολικά ως δημιουργός ο Woody Allen.
-Απεχθάνομαι να ακούω ανθρώπους να λένε σε κάποιον "πες μας ένα αστείο",... το θεωρώ μεγάλη αγένεια. Τι θα συμβουλεύατε έναν συνάδελφό σας να κάνει αν ποτέ το κοινό του, τού ζητούσε κάτι παρόμοιο;
Γ.Χ.: Να τους πει ότι δεν εργάζεται εκτός ωραρίου κι αν κάποιος επιμείνει να  του ζητήσει ανταλλαγή υπηρεσιών ανάλογα με το επάγγελμα του αιτούντος – με την ελπίδα ότι δεν θα είναι γαστρεντερολόγος!
C.D. :Θεωρώ ότι οι "αστείοι" άνθρωποι κρύβουν έναν πολύ μεγάλο βαθμό ευαισθησίας. Ισχύει κάτι τέτοιο και με εσάς;
Γ.Χ.: Είμαι ευαίσθητος, αλλά δεν  νομίζω περισσότερο ή λιγότερο σε σχέση με άλλους, άσχετα με το επάγγελμα. Οι ευαισθησίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
C.D. :Τι θα λέγατε σε κάποιους, με λίγες λέξεις, για να τους κάνετε να έρθουν να σας δουν;
Γ.Χ.: Ότι, σύμφωνα με τις αντιδράσεις των μέχρι τώρα θεατών, θα γελάσουν πολύ. Ειδικά δε για όσους δεν γνωρίζουν το stand up comedy είναι ευκαιρία να ανακαλύψουν το πιο δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας.
C.D. : Ποιό είναι το αγαπημένο σας γλυκό;
Γ.Χ.: Πανακότα μακράν!!!
...
Σαν επίλογο, δεν έχω παρά να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη για τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Πηγαίνετε να τον δείτε (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, μέχρι τις 4 Απριλίου) και να περάσετε πραγματικά καλά....Υπέροχα.

Ειρήνη Κάντζα