Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

NARCISO, by NARCISO RODRIGUEZ: ωδή στη γυναίκα


Γνωρίστε το NARCISO, το νέο άρωμα που υπογράφει ο Narciso Rodriguez, ένα άρωμα που δίνει τον ορισμό της απόλυτης θηλυκότητας σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη κομψότητα χαρακτηριστικό, άλλωστε, των δημιουργιών του καταξιωμένου fashion designer.
Ένα άρωμα-συνώνυμο της φυσικής έλξης που ασκεί μια γυναίκα, συνυφασμένη με την υπέρτατη πολυτέλεια.
NARCISO, by NARCISO RODRIGUEZ

"Συνειδητοποιώ απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο οι άντρες κοιτάζουν τις γυναίκες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες σαγηνεύουν τους άντρες, και αυτό είναι κάτι που αποτελεί έμπνευση τόσο για τη δουλειά μου όσο και για τον τρόπο που βλέπω τις γυναίκες".
Narciso Rodriguez

O Narciso, με τις δημιουργίες και το άρωμά του, περιβάλλει τη σύγχρονη γυναίκα με μια μοντέρνα θηλυκότητα, ευδιάκριτη αλλά και προσωπική, που επιτυγχάνει να τονίσει τη παγκόσμια, ακαταμάχητη μαγεία της σαγήνης και της έλξης.


"Το Narciso είναι πολύ ασυνήθιστο όνομα που -αναπόφευκτα- κάνει όλους να ανατρέξουν στο Νάρκισσο, της ελληνικής μυθολογίας...τα ιστορικά στοιχεία είναι σχετικά ελάχιστα, αλλά η ρομαντική ακτινοβολία του  μεγάλη"

Narciso Rodriguez

     NΑRCISO, το όνομα του αρώματος, ένας συσχετισμός με το μικρό όνομα του fashion     designer και ακόμα κάτι παραπάνω: μια σύγχρονη, παγκόσμια "έννοια" που συνδέεται με τη μυθολογία αλλά και τον άκρατο ρομαντισμό. 

     Η ιστορία του Νάρκισσου δεν είναι απλά η αντανάκλαση του "εγώ". Παραπέμπει σε μια αιώνια ερωτική ιστορία που αναβιώνει ανά πάσα στιγμή από τη σαγηνευτική παρουσία μιας γυναίκας και τα σαγηνευτικά μέσα έλξης που από φύση της διαθέτει. 
     Το NARCISO αντανακλά το αίνιγμα που προκαλεί το μυστήριο της έλξης και του πάθους.
"Η σεξουαλικότητα που είναι παρούσα σε κάθε δημιουργία μου, οφείλεται κατά ένα μέρος στο λατινικό αίμα που τρέχει στις φλέβες μου. Το όνειρό μου είναι να αναδεικνύω πανηγυρικά τη θηλυκότητα των γυναικών, τη σεξουαλικότητά τους, αλλά χωρίς ίχνος υπερβολής, με ένα διακριτικό, ποιοτικό τρόπο".
Narciso Rodriguez

     O Narciso Rodriguez, μοιράζεται μαζί μας ένα "τολμηρό" όραμά του, που σηματοδοτεί κάτι καινούριο στον κόσμο της αρωματοποιΐας.  Ο ίδιος,

δίνει μια νέα ερμηνεία στην αλχημεία της έλξης καθώς επαναπροσδιορίζει  ένα άρωμα που -διαφορετικά- θα χαρακτηριζόταν ανδρικό, με τις έντονες vetiver νότες βάσης του. 
     Η αφοπλιστικά δυϊκή φύση του αρώματος τού προσδίδει βάθος και μυστήριο, δύναμη και ευαισθησία, έντονη παρουσία, προκλητική ωμότητα, αλλά και χάρη.
Τελικά, πρόκειται για ένα απόλυτα sexy άρωμα που ενσωματώνει κομψές νότες από woody vetiver σε μια τολμηρή, απόλυτα γυναικεία σύνθεση. Το white musk "υπογράφει " την καρδιά του αρώματος, ενώ "μαλακώνει" από το κεχριμπάρι και αναδύει ζεστασιά και θηλυκότητα. Οι έντονες ξυλώδεις νότες του αναμειγνύονται αρμονικά με τρυφερές floral νότες όπως της γαρδένιας και του τριαντάφυλλου σε έναν απαλό και τολμηρό συνδυασμό. Αποτέλεσμα: ένα εξαίσιο, απόλυτα θηλυκό άρωμα που σαγηνεύει, μια τιμή, μια ωδή στη σύγχρονη γυναίκα.

Το flacon: Ο Narciso Rodriguez έχει λατρεία, μάλλον εμμονή στους κύβους και έτσι, ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος για να βρει τον τέλειο για το NARCISO, αλλά και με το εσωτερικό του κουτιού που το περικλείει. Η ιδέα που επεδίωκε να υλοποιήσει ήταν δυαδικές φόρμες που θα έδεναν αρμονικά σε ένα ανεκτίμητο αντικείμενο.

Εμπνεύσθηκε το άσπρο σε χρώμα πέτρας του flacon, από μια πέτρα που είχε βρει κατά τη διαμονή του στην Κύπρο, τη γενέτειρα της Αφροδίτης, όπως λέει ο ίδιος, σε μια παραλία. 

Το μαύρο, εσωτερικό καπάκι της συσκευασίας του είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα του δημιουργού του (μαύρο και nude, είναι τα άλλα δύο). Επιλέγει και τα τρία κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα συλλογή καθώς πιστεύει ότι είναι και τα βασικά χρώματα κάθε δημιουργίας.

Όσο για το μοντέλο του, τη Raquel Zimmerman, που είναι η "μούσα" του νέου αρώματος, λέει:
"Η Raquel, είναι ασυνήθιστα όμορφη. Είναι κομψά σαγηνευτική ή, ίσως, σαγηνευτικά κομψή"

NARCISO, η ωδή στη γυναίκα

Ειρήνη Κάντζα