Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο "Έλληνας" Hachiko και μια πράξη αγάπης. ΕΠΕΙΔΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ!


Ο Hachiko ήταν ένας σκύλος στο Τόκυο, που έγινε γνωστός για την πίστη του στον άνθρωπο που τον φρόντιζε. Για εκείνον, που περίμενε καθημερινά τον νεκρό κάποια στιγμή, "ιδιοκτήτη" του επί εννέα χρόνια, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Shibuya, μέχρι που και ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή, γράφηκαν πολλά, μια ταινία αφιερώθηκε "στη μνήμη του", έγινε σύμβολο της πίστης του σκύλου προς τον άνθρωπο.
Ένας άλλος Hachiko, στην Ελλάδα τη φορά αυτή, περιμένει ακόμη - μάλλον άσκοπα, δυστυχώς- τους δικούς του ανθρώπους. Είναι ο Οδυσσέας, ακούστε σας παρακαλώ την ιστορία του και -αν μπορείτε- πάρτε τον κοντά σας και αγαπήστε τον. 
H ιστορία του με περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφεται στο www.zoosos.gr, ακριβώς έτσι...

"Έξω από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Καλλιθέα της Αθήνας, επί της οδού Θησέως, πριν από δύο χρόνια, κάποιος εγκατάλειψε τον Οδυσσέα, αφού τον έδεσε εκεί σ’ ένα κάγκελο. Το ζώο, το βρήκαν οι περίοικοι και οι υπάλληλοι της επιχείρησης και κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι αυτό το πλάσμα είχε εγκαταλειφθεί από τους κηδεμόνες του αλλά και ότι αρνούνταν να μετακινηθεί από το σημείο όπου το παράτησαν.
Είναι πραγματικά σαν να περιμένει εδώ και τόσο καιρό τους δικούς του να γυρίσουν να τον πάρουν. Ο Οδυσσέας έχει και τροφή και νερό. Ειδικά οι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ τον προσέχουν ,καθώς και φιλόζωοι γείτονες, που του αγόρασαν και σπιτάκι ώστε να μπαίνει εκεί και να προστατεύεται από το κρύο.
Σταδιακά, ο Οδυσσέας, που είναι πολύ διστακτικός με τους ξένους, άρχισε να εμπιστεύεται εκείνους που τον πρόσεχαν. Όμως ακόμα και τώρα δεν προσεγγίζει όποιους δεν ξέρει.
Αυτό που λείπει από το ζώο είναι η ανθρώπινη συντροφιά, η οικογένεια. Δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν είναι άρρωστο, χρειάζεται όμως τη δική του οικογένεια και όσοι τον προσέχουν τόσα χρόνια πασχίζουν να του βρουν ένα καλό σπιτικό. Εκείνους δηλαδή που δεν θα τον εγκαταλείψουν και δεν θα τον κάνουν να ορφανέψει ξανά.
Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Οδυσσέα υιοθετώντας τον καλέστε την Ιωάννα στο τηλέφωνο 6906699169 ή την Γεωργία στο 6942826997, ώστε σε συνεννόηση μαζί τους να προσεγγίσετε το σκυλί, που είναι διστακτικό με τους ξένους και πρέπει η ένταξή του στο νέο του περιβάλλον να γίνει με τη βοήθεια των ανθρώπων, οι οποίοι έως τώρα τον φροντίζουν και τον νοιάζονται.
Ο Οδυσσέας θα δοθεί μόνο με συμβόλαιο υιοθεσίας στειρωμένος, εμβολιασμένος, με τσιπ από το Φιλοζωικό Σωματείο Καλλιθέας."
Πηγή: Τον εγκατέλειψαν πριν από 2 χρόνια και ακόμα περιμένει εκεί τους δικούς του! | www.zoosos.gr