Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Perfumes that don't fade away...First by Van Cleef & Arpels


Στη δεκαετία του '70,  ένας ήδη διάσημος οίκος κοσμημάτων σκέφτεται να φτιάξει το δικό του άρωμα, για πρώτη φορά στην Ιστορία, όπως αναφέρεται. Το άρωμα είναι το First, ο Οίκος οι Van Cleef and Arpels και η χρονιά, το 1976. 


Σχετικά λέγεται ότι σαν σημείο αναφοράς για τη δημιουργία του First χρησίμευσε το Chamade, το άρωμα με την υπογραφή Guerlain που λανσαρίστηκε το 1969.  
Ο "σχεδιαστής" του αρώματος, Jean-Claude Elléna, είναι ο ίδιος που στη συνέχεια θα δημιουργήσει αρώματα για τον Οίκο Hermès. 
Σήμερα, αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το First, ένα θηλυκό, florale, γλυκό, ακριβό, πολυτελές άρωμα "από τα παλιά", κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστριών του και διατηρεί άσβηστο τον μύθο γύρω από το όνομά του. Το First, με νότες από ορχιδέα, γαρύφαλλο, τριαντάφυλλο, musk, patchouli..., όπως ένα ώριμο κρασί, απελευθερώνει σταδιακά τη δύναμή του. Με μια σημαντική και επιβλητική παρουσία στην αρχή, "γλυκαίνει" και "ηρεμεί", όσο η ώρα περνάει, αφήνοντας για το τέλος μια έντονη θηλυκότητα στο πέρασμά του.
Το First, δεν είναι για μέσες και αμφίβολες καταστάσεις, αντιθέτως είναι απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο. Είτε θα σας αρέσει, είτε όχι, είτε θα σας ταιριάζει (αν είστε από εκείνες τις τυχερές), είτε όχι.  
Εσείς πάλι, αν είστε λάτρεις του κλασικού, άρα και του διαχρονικού ταυτόχρονα, επιλέξτε το...
  Delicious Save this on Delicious