Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς να "φορέσετε" 'ένα άρωμα και τι σημαίνουν οι "νότες" του...από την Oriflame και τη Virginie



Το επίσημο website της Oriflame το επισκεπτόμαστε συχνά, κυρίως επειδή μας δίνει πολλές χρήσιμες συμβουλές, πέρα από την ενημέρωση που μας προσφέρει αναφορικά με τα προϊόντα της. Έτσι, από εκεί, σας μεταφέρουμε αυτούσιες κάποιες σημαντικές οδηγίες που μας δίνει η Virginie - Fragrance Product Developer της εταιρείας- αναφορικά με την ορθή χρήση του αρώματός μας μαζί με επεξηγήσεις για τη σημασία των όρων "νότες κορυφής, μέσης ή καρδιάς και βάσης" ενός αρώματος. Enjoy...

"Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φορέσεις ένα άρωμα;

  • Πάντα να βάζεις το άρωμά σου πριν ντυθείς - μπορεί να κάνει λεκέδες στα ρούχα σου ή να χαλάσει τα κοσμήματά σου.
  • Εφάρμοσε το άρωμά σου στα σημεία παλμού - πίσω απο τα αφτιά, στο εσωτερικό των καρπών, στο εσωτερικό των αγκώνων και πίσω από τα γόνατά σου.
  • Τα αρώματα εξατμίζονται πιο γρήγορα όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή. Εάν έχεις ξηρή επιδερμίδα, φρόντισε να την ενυδατώσεις καλά πριν βάλεις το άρωμά σου για να κρατήσει περισσότερο.
  • Μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους καθώς η κίνηση αυτή διασπά τα μόρια του αρώματος και το καταστρέφει.
  • Περίμενε μέχρι να εξατμιστεί τελείως πριν βάλεις και άλλο.
  • Απόλαυσέ το!

Τι σημαίνουν οι νότες κορυφής, μέσης/καρδιάς και βάσης σε ένα άρωμα;

Οι νότες αυτές είναι επι της ουσίας ομάδες από μυρωδιές που εμφανίζονται σε διαφορετικούς χρόνους από τη στιγμή που εφαρμόζεται ένα άρωμα, ανάλογα με τον χρόνο διάρκειάς του. 
Η νότα κορυφής είναι αυτό που μυρίζεις αμέσως μόλις φορέσεις το άρωμά σου. Συνήθως είναι φρέσκια και απαλή ενώ εξατμίζεται γρήγορα, μέσα σε μερικά λεπτά ή σε μισή ώρα. 
Οι νότες καρδιάς είναι εκείνες που συνθέτουν το κυρίως σώμα του αρώματος και αρχίζουν να εμφανίζονται λίγο πριν εξαφανιστούν οι νότες κορυφής. Συνήθως είναι πιο απαλές και γεμάτες και διαρκούν λίγο περισσότερο από μία ώρα συνήθως. 
Οι νότες βάσης, είναι η... βάση του αρώματος και είναι εκείνες που κρατάνε περισσότερο - αρκετές ώρες - και συνήθως χαρακτηρίζονται από πλούσιες, θερμές μυρωδιές."
  Delicious Save this on Delicious