Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τέλειο καθημερινό μακιγιάζ σε μόλις 5 λεπτά!


 

Ψάχνετε ένα γρήγορο πρόγραμμα ομορφιάς, για εκείνα τα πρωινά που δεν έχετε παρά πέντε λεπτά στη διάθεσή σας; Τα παρακάτω τέσσερα απλά βήματα μακιγιάζ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε!    

Βήμα 1: Προετοιμασία της επιδερμίδας σας 

Αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, πρώτη σας αντανακλαστική κίνηση θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός του προσώπου σας. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, των ρύπων και της περίσσειας σμήγματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελούδινη εφαρμογή του make-up σας, οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Αν ταλαιπωρείστε από ακμή ή επαναλαμβανόμενες ατέλειες, επιλέξτε μια αναζωογονητική τζελ λοσιόν καθαρισμού, εμπλουτισμένη με ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στις κηλίδες, όπως το σαλικυλικό οξύ. Εφαρμόστε την κρέμα ημέρας σας (ιδανικά μία με SPF25) και αφήστε την να απορροφηθεί, προτού προχωρήσετε στο Βήμα 2 – το να απομακρύνεται το make-up από την επιδερμίδα σας είναι σίγουρα το τελευταίο που θα θέλατε!

Βήμα 2: Η τέλεια βάση


Στη συνέχεια, είναι ώρα να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για την εφαρμογή του make-up. Ένα primer για ματ αποτέλεσμα θα λειάνει πόρους και ατέλειες, δημιουργώντας μια βελούδινη βάση για το μακιγιάζ. Αν το make-up  σας είναι υγρό ή σε μορφή τζελ, ταμπονάρετε το προϊόν στα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι σας και μετά, απλώστε εύκολα με ένα σφουγγαράκι, για ομοιόμορφο τελείωμα.

Βήμα 3: Τοπική διόρθωση


Αν ταλαιπωρείστε από ερυθρότητα ή μαύρους κύκλους, εφαρμόστε concealer πάνω από το make-up  σας, για να καλύψετε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές. Για αψεγάδιαστο τελείωμα, απλώστε το προϊόν με τον μέσο ή το μικρό σας δάχτυλο, ή χρησιμοποιήστε πινέλο για να κρύψετε τυχόν κηλίδες ή σημάδια. Επιλέξτε ένα κρεμώδες concealer με αέρινο τελείωμα, που θα μείνει σταθερό και δεν θα συσσωρευθεί στις λεπτές γραμμές καθώς η μέρα προχωρά.

Βήμα 4: Πούδρα, πούδρα, πούδρα


Τέλος, σταθεροποιήστε με πούδρα, για να εξασφαλίσετε ότι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει το ίδιο υπέροχο όλη τη μέρα. Οι πεπιεσμένες πούδρες είναι ιδανικές για να τις εφαρμόσετε σε συγκεκριμένες περιοχές με λιπαρότητα ή γυαλάδα, ενώ τις ορυκτές πούδρες μπορείτε να τις περάσετε από όλο σας το πρόσωπο για να εξασφαλίσετε μέγιστη διάρκεια στο make-up  σας. Το βήμα αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το ρετουσάρισμα κατά τη διάρκεια της μέρας. Επιλέξτε, λοιπόν, μια πούδρα που να προσφέρει υψηλή κάλυψη και μακρά διάρκεια. Κραγιόν, λίγη μάσκαρα, και…είστε έτοιμη – εκθαμβωτική μέσα σε μόλις πέντε λεπτά!